Fox-baas: binnen 6 tot 12 maanden films vervroegd verhuren

Fox-baas: binnen 6 tot 12 maanden films vervroegd verhuren

Maar daar kleeft een niet misselijk prijskaartje aan.

Illegaal downloaden blijft een probleem voor filmstudio's, al worden piraten steeds harder aangepakt. Toch nodigt de manier waarop het huidige filmlandschap eruit zit in zekere zin uit tot downloaden. Er zit immers een maandenlang gat tussen de bioscooprelease van een film, en de thuisrelease. Precies dat willen studio's graag veranderen, maar daarbij zitten bioscoopeigenaren dwars.

In een interview met Variety vertelde Fox-baas Lachlan Murdoch dat de industrie wat hem betreft snel moet veranderen. De meeste films die in de Verenigde Staten (en ook andere delen van de wereld) in de bioscoop uitkomen, zijn daarna 45 dagen niet te zien. Consumenten kunnen

"De industrie moet veranderen," vertelde hij. "Het uitgangspunt moet zijn om de consument voorop te plaatsen." Waarna hij uitlegde dat wat hem betreft het idee om films veel eerder te huur aan te bieden voor 30 tot 50 dollar, binnen zes tot twaalf maanden gerealiseerd kan worden.

"De manier waarop het systeem vandaag de dag werkt is erg inefficiënt en nodigt uit tot piraterij, " aldus Murdoch. Tegelijk benadrukt hij "niet de intentie te hebben de bioscoopervaring te vernietigen."



NieuwsFilm

meest populair