'Die Hard 6' nog altijd in de maak

'Die Hard 6' nog altijd in de maak

De zoektocht naar een jonge John McClane is in volle gang.

Regisseur Len Wiseman heeft laten weten dat Die Hard 6 nog altijd in ontwikkeling is. Het project werd in 2015 aangekondigd als een soort prequel/sequel-hybride. Op dit moment wordt er volgens Wiseman hard gezocht naar een acteur om de jonge John McClane te spelen, naast Bruce Willis.

In de prequel-stukken zien we de jonge McClane, die in 1979 een misdaad moet oplossen. In het sequel-gedeelte moet de oude McClane - wederom gespeeld door Willis - omgaan met een bedreiging uit het verleden. Dat laatste is natuurlijk niet zo'n probleem, maar het vinden van de jonge McClane ogenschijnlijk wel. "De juiste acteur vinden voor de rol is cruciaal. Die blote voeten moeten in hele grote schoenen passen," aldus Wiseman.

In het verleden vertelde Wiseman al eens waarom hij zo graag ook naar het verleden van John McClane wil kijken. "We willen je een goede indruk geven van hoe McClane begon, want zodra we hem in Die Hard 1 ontmoeten, heeft hij een boel emotionele bagage, bagage die je niet ziet bij andere actiehelden. Zo is hij gescheiden. Hij draagt een flinke last bij zich, is bitter. Zijn baas haat hem, wil hem niet terug in New York. Hoe is dat zo gekomen? Waarom was hij al die man?"

De eerste reacties op dit concept waren in het verleden wat gemengd, dus de vraag is wat jullie er nu van denken?



NieuwsFilm

meest populair