Recensies 'Mother!': verschrikkelijk menselijk gedrag

Recensies 'Mother!': verschrikkelijk menselijk gedrag

Darren Aronofsky komt met zeer opvallende film.

Volgende week gaat de film Mother! van regisseur Darren Aronofsky draaien in de Nederlandse bioscopen. De horrorthriller met Jennifer Lawrence en Javier Bardem ging recent in première tijdens het filmfestival in Venetië, met een aantal eerste recensies tot gevolg.

Hieronder een greep uit die recensies, waarbij we spoilers hebben ontweken. De Rotten Tomatoes-meter staat op het moment van schrijven op 93 procent na 14 recensies, met een 9.4/10 als gemiddelde beoordeling.

indieWire


"Mother! start als een klein vuurtje en eindigt in een furieuze brand."

Variety

"Ga naar mother! en geniet van deze achtbaan vol vreemd exhibitionisme. Maar wees bang, erg bang, alleen als je hoopt een film te zien die daadwerkelijk zo verontrustend is als dat deze eruit ziet."

Vanity Fair

"Er is een klein deel, of misschien niet zo'n klein deel, van deze spectaculaire film dat om boegeroep vraagt, maar dat betekent niet dat we dit ook echt moeten doen."

The Daily Beast

"Mother! is een ziekelijk glorieuze puinhoop."

The Playlist

"Mother! is een fantastisch iets, de soort van diepgewortelde arthouse-ervaring die slechts soms langskomt en je uitspuugt in het zonlicht, verward, misselijk, ijlend en omvergeslagen als een pasgeboren kalf."

The Hollywood Reporter

"Een erg Rosemary's Baby-achtig intiem horrorverhaal dat zeker je aandacht grijpt en uiteindelijk zo over-de-top gaat om te concluderen dat voor sommige ontwerpers kunst belangrijker is dan het leven."

Collider

"Het eerste deel is een erg Ingmar Bergman-achtig, verstikkend kamerspel met eenvoudige intriges en een angstaanjagende wereld van ongemak. Het tweede gedeelte verandert in een ware chaos, een carnaval met verschrikkelijk menselijk gedrag."


In de horrorthriller, ook met rollen van Michelle Pfeiffer, Domnhall Gleeson, Brian Gleeson, Ed Harris en Kristen Wiig, volgen we een stel dat een rustig bestaan leidt. Als er op een dag onuitgenodigde gasten hun huis binnenkomen, wordt dat bestaan ernstig verstoord. Het gevolg is dat de relatie van het stel danig op de proef wordt gesteld, met gevolgen die niet te overzien zijn.

Vanaf 14 september in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair