'Pirates 5' is een "enorm succes" en 'Pirates 6' nog ver weg

'Pirates 5' is een "enorm succes" en 'Pirates 6' nog ver weg

Jerry Bruckheimer in zijn nopjes.

Afgelopen zomer verscheen na veel uitstel eindelijk de vijfde Pirates-film Dead Men Tell No Tales. Ondanks een mager ontvangst wist de film honderden miljoenen op te halen aan de wereldwijde bioscoopkassa's, echter niet zoveel als de drie voorgangers. Producent Jerry Bruckheimer sprak er met Yahoo! over.

"Ik denk dat de film het fenomenaal deed. Ik bedoel, je hebt het over de vijfde film in de reeks in een krimpende markt, en de Amerikaanse dollar is zo sterk dat we minder buitenlandse opbrengst ontvangen. Deze film zou een miljard dollar hebben gemaakt als deze uitkwam in dezelfde financiële situatie toen On Stranger Tides uitkwam. We zijn 27% van ons geld kwijtgeraakt door de conversie. Maar kom op, de film staat op, $790 miljoen nu? Het is enorm," aldus Bruckheimer.

Het tweede, derde en vierde deel wisten ieder rond de $1,0 miljard te scoren, dus een kleine $800 miljoen klinkt als een forse terugval. Klaarblijkelijk is de producent in zijn nopjes.

Een zesde Pirates lijkt echter nog ver weg. Bruckheimer gaf aan dat ze nog niet in gesprek zijn over het vijfde vervolg: "Ik hoop dat we hiermee door kunnen gaan. Maar we hebben nu zoveel lol met het promoten van deze, we kijken het nog even aan. Hopelijk is deel 5 erg succesvol op Dvd, net zoals de andere delen. Dan gaan we hopelijk om tafel."

Walt Disney lijkt in beginsel open te staan voor een vervolg. Het vijfde deel sloot namelijk af met een bijzonder hoopvolle scène met Davy Jones, het bekende Pirates-personage van Bill Nighy.



NieuwsFilm

meest populair