Ben Affleck regisseert mogelijk oorlogsfilm 'Red Platoon'

Ben Affleck regisseert mogelijk oorlogsfilm 'Red Platoon'

Zijn broertje Casey zal naar alle waarschijnlijkheid de hoofdrol spelen.

Ben Affleck is in onderhandelingen getreden om de regie op zich te nemen van de oorlogsfilm Red Platoon voor Sony Pictures, Immersive Pictures en Smokehouse Pictures, aldus verschillende bronnen van The Tracking Board.

De film is gebaseerd op de memoires van Clinton Romesha en speelt zich af tijdens de strijd om Kamdesh, die in 2009 plaatsvond in Afghanistan. Meer dan 300 Talibanstrijders vielen toen een afgelegen en controversiële Amerikaanse basis genaamd Keating aan. Sergeant Romesha, een vader van drie kinderen, nam toen een kleine groep soldaten onder zijn hoede om een tegenaanval te beginnen, terwijl zijn tegenstanders over veel meer man beschikten. Romesha wist uiteindelijk tientallen levens te redden.

Adam Cozad schreef de meest recente versie van het script, dat Affleck waarschijnlijk opnieuw zal schrijven. Casey Affleck zou de beoogde hoofdrolspeler zijn, en het zou daarmee de eerste samenwerking tussen de twee broers zijn sinds Bens regiedebuut Gone Baby Gone. Josh Bratman, Kerry Foster, George Clooney en Grant Heslov zullen Red Platoon produceren.

NieuwsFilm

meest populair