Lionsgate stelt oorsprongsfilm 'Robin Hood' half jaar uit

Lionsgate stelt oorsprongsfilm 'Robin Hood' half jaar uit

Paniek in Sherwood Forest!

Filmstudio Lionsgate heeft bekend gemaakt dat Robin Hood: Origins een nieuwe verschijningsdatum krijgt. De film van regisseur Otto Bathurst wordt maar liefst zes maanden uitgesteld.

Er zijn in het verleden natuurlijk al meer films over de bekende Robin Hood gemaakt, maar een nieuw duister oorsprongsverhaal over de Engelse volksheld kan er schijnbaar ook nog wel bij. In Robin Hood: Origins keert de titelheld terug van de kruistochten en ontdekt hij dat Sherwood Forest een corrupt zooitje is geworden. Aan hem en zijn maten om de boel recht te zetten.

De oorspronkelijke releasedatum van 22 maart 2018 kan op de kalender worden doorgestreept, want Lionsgate heeft de film doorgeschoven naar 21 september in datzelfde jaar. In die week heeft Robin Hood: Origins weinig competitie. Alleen Sony's familiefilm Goosebumps 2 beleeft dan ook zijn openingsweek, maar gezien het verschil in doelgroep zal dat vast geen groot probleem zijn.

Onder andere acteurs Taron Egerton (Robin Hood), Jamie Foxx (Little John) en Eve Hewson (Maid Marian) hebben een rol in de film. Leonardo DiCaprio produceert de prent mede. De opnames vonden onder andere plaats in Kroatië. Robin Hood: Origins zal ook in IMAX-formaat verschijnen. Op 21 september 2018 dus...



NieuwsFilm

meest populair