Is dit wat Maz Kanata doet in 'Star Wars: The Last Jedi'?

Is dit wat Maz Kanata doet in 'Star Wars: The Last Jedi'?

Inderdaad een kleine, maar cruciale rol.

De rol van Maz Kanata (Lupita Nyong'o) in Star Wars: The Last Jedi lijkt onthuld te zijn. Over haar hoorden we de afgelopen tijd nauwelijks iets, al vertelde regisseur Rian Johnson recent nog dat haar rol kleiner zou zijn dan in The Force Awakens.

De site Making Star Wars meldt op basis van bronnen dat Maz een kleine maar cruciale rol heeft. "Schijnbaar introduceert Maz het Verzet aan DJ. Ze helpt het Verzet door hem te wijzen op een mysterieuze nieuwe bondgenoot. Maz is noodgedwongen wat mobieler geworden en neemt meer een rol op zich in de criminele onderwereld."

DJ is de naam van Benicio del Toros personage, een codebreker die naar het schijnt de helden helpt uit winstbejag. Hij schijnt dus bevriend te zijn met Maz en om die reden het verzet wel te willen helpen in de strijd tegen de First Order. De missie van Rose (Kelly Marie Tran) en Finn (John Boyega) om hem te vinden, brengt het duo in elk geval naar het casino Canto Bight.

Hoe het er uiteindelijk uitziet, merken we over een paar maanden al: The Last Jedi draait vanaf 13 december in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair