Publiek laat film Wendy van Dijk in de steek

Het Nederlandse publiek loopt niet warm voor Science fiction, het filmdebuut van Wendy van Dijk. De afgelopen tien dagen bezochten slechts 1100 mensen de film waarin de tv-persoonlijkheid een buitenaards wezen speelt.

Distributeur A-Film heeft dit maandag bevestigd. Ter vergelijking: de best bezochte film van het afgelopen weekeinde was de thriller The Ring, die door 70.000 mensen werd gezien.

De filmverhuurder wil echter nog niet van een flop spreken. ,,Het is een echte familiefilm, dus we hopen dat mensen hem tijdens de voorjaarsvakantie zullen ontdekken'', stelde woordvoerder A. Smit. Science Fiction vertelt over een jongetje dat vermoedt dat zijn ouders buitenaardse wezens zijn. De bijna 2 miljoen euro kostende film ging anderhalve week geleden met 24 kopieën uit. De komende week draait hij nog in zeventien theaters.

Science Fiction trok in België in drie maanden tijd 20.000 bezoekers. De film is inmiddels geselecteerd voor jeugdfestivals in Canada en Duitsland. Wendy van Dijk zal in elk geval ook nog in bioscopen in Frankrijk, Israël en Latijns Amerika te zien zijn.



NieuwsFilm

meest populair