Complete Nederlandse blokkade The Pirate Bay nadert snel [UPDATE]

Complete Nederlandse blokkade The Pirate Bay nadert snel [UPDATE]

In Groot-Brittannië is de aanpak al verscherpt!

Als je een abonnement hebt bij Ziggo en Xs4all dan kun je gewoon de torrentsite The Pirate Bay bezoeken. Deze grote providers weigeren al jaren de site, die zich schuldig zou maken aan copyrightschending, te blokkeren. Het Europees Hof van Justitie lijkt de partijen snel aan te gaan sporen dit toch echt te gaan doen.

De advocaat-generaal, een adviseur van het Hof geeft aan dat die copyrightschending er inderdaad is. De kans zit er nu (dik) in dat eerste het Europees Hof het advies overneemt en dat daarna ook de Hoge Raad de blokkade instelt.

UPDATE: Aanpak Pirate Bay in Engeland verscherpt


Hoe Pirate Bay-gebruikers aangepakt kunnen of dienen te worden, wordt op dit moment bewezen in Groot-Brittannië. Daar is onlangs de grootse "Get It Right"-campagne gestart en dit wordt nu ook via providers ingezet. Abonnees van onder meer Sky krijgen nu mails binnen waarin zij worden gewaarschuwd dat zij materiaal dat wordt beschermd door auteursrechten hebben gedownload. Dit meldt Express. Check een mail hieronder. Het zou goed kunnen dat dit een van de eerste acties zou zijn in Nederland, nog zonder een boete of andere straf overigens.

Bekijk de afbeelding
Als er op de link in bovenstaande mail wordt geklikt dat kom de downloader terecht in een portal van Get It Right. Hier staat meer info over de gegevens.

Bekijk de afbeelding


Originele bericht:

"Ik denk dat de kans heel groot is dat het Hof het advies van deze advocaat-generaal opvolgt. Met dit advies zijn er dus meer seinen op rood gaan staan dan op groen," zei econoom Joost Poort tegenover de NOS. "Als het Hof inderdaad het advies opvolgt, heeft Brein meer juridische slagkracht om te beargumenteren dat The Pirate Bay verantwoordelijk kan worden gehouden voor de content en dat dat een reden voor blokkade is."

Poort verwacht dat het voor het einde van dit jaar providers de site weer moeten blokkeren. Het gevolg zou kunnen zijn dat ook andere - vergelijkbare - illegale downloadsites verboden worden als auteursrechthebbenden daar om vragen.

Stichting Brein is al sinds 2010 bezig om de site in Nederland te laten blokkeren. Ziggo en Xs4all gaven hier geen gehoor aan. Overigens zijn er meer providers die The Pirate Bay gewoon beschikbaar houden.

Door de komst van (legale) alternatieven is The Pirate Bay allang niet meer zo populair. Of ben jij nog druk in de weer met torrents?

NieuwsFilm

meest populair