Regisseur Richard Kelly: "Donnie Darko-sequel/-spinoff komt er mogelijk"

Regisseur Richard Kelly: "Donnie Darko-sequel/-spinoff komt er mogelijk"

Of althans een film die zich in dezelfde wereld als de cultklassieker afspeelt.

Toen in 2001 Donnie Darko verscheen, wist de film in de bioscoop geen publiek te vinden. Op dvd bleek de film echter een culthit en regisseur Richard Kelly werd onthaald als een aanstormend talent.

Vijf jaar later werd er echter heel anders naar Kelly gekeken toen zijn tweede film Southland Tales op vernietigende kritieken kon rekenen na een screening tijdens het Cannes filmfestival. Ook The Box uit 2009 werd gezien als een teleurstelling. Veel filmliefhebbers zijn echter nog steeds benieuwd naar een nieuw project van Kelly.

We weten nu misschien wel wat het nieuwe project van Kelly zou kunnen zijn. Arrow Video heeft namelijk Donnie Darko gerestaureerd voor een splinternieuwe bioscoop- en Blu-ray-release in het Verenigd Koninkrijk, en Kelly liet tijdens een interview hierover met HMV weten dat hij misschien wel meer films in hetzelfde universum wil maken:

"Ik denk dat we dat universum kunnen benutten voor grotere en ambitieuzere verhalen. Mijn ideeën brengen echter een behoorlijk kostenplaatje met zich mee, dus we moeten wel het juiste budget bij elkaar krijgen om ze goed te realiseren. Ik moet eerst mijn volgende film gemaakt krijgen en daarna gaan we er verder naar kijken."

Kelly werd na het uitbrengen van zijn director's cut van Donnie Darko wederom bekritiseerd. Die uitgave wordt over het algemeen als een zwakkere versie van de film beschouwd. Kelly was trouwens niet betrokken bij de low-budget spinoff S. Darko uit 2009. Die film noemde hij al vaker een misbaskel.

Als een Donnie Darko-sequel/-spinoff niet zijn volgende film is, wat dan wel? Kelly laat er nog niks specifieks over kwijt, maar geeft wel aan dat hij er snel aan wil beginnen:

"Ik werk aan een groot aantal projecten. Het probleem is dat ze allemaal ambitieus en duur zijn, dus het neemt veel tijd in beslag om ze gemaakt te krijgen. Ik wil nu meerdere films achter elkaar maken om verloren tijd in te halen. Ik ben in elk geval van plan om in 2017 weer achter de camera te kruipen."

Zouden jullie een Donnie Darko-sequel of -spinoff willen zien?



NieuwsFilm

meest populair