Gezondheidsproblemen Bill Cosby

Gezondheidsproblemen Bill Cosby

Wat betekent dit voor de rechtszaak?

Velen onder ons hebben er waarschijnlijk wel al wat van meegekregen, namelijk dat acteur Bill Cosby al geruime tijd in de problemen zit. De 79-jarige komiek is inmiddels al door meer dan 50 vrouwen aangeklaagd, die beweren dat Cosby hen heeft vastgepakt, aangerand of zelfs verkracht. Maar het rechtsgeding neemt nu een nieuwe wending...

Bill Cosby's advocaten hebben namelijk een lange argumentatie van ongeveer dertien pagina's bij de rechtbank ingediend, waarin wordt beweerd dat hij niet terecht kan staan vanwege meerdere gezondheidsproblemen. Zo staat er in de argumentatie dat Cosby niet langer in staat is gezichten van elkaar te onderscheiden en dus ''wettelijk blind'' is. Bovendien zou hij zo vergeetachtig zijn geworden dat het proces nooit eerlijk zou kunnen verlopen; hierdoor zou Cosby meteen al ''met een achterstand beginnen'' aldus zijn advocaat. ''Geen enkele 79-jarige, blinde man kan zich op die manier verdedigen tegen een aanklacht m.b.t. iets wat een halve eeuw geleden gebeurd zou zijn. Zonder zijn gezichtsvermogen kan Cosby niet eens zien of hij de mensen in de zaal herkent en of hij de mensen die hem beschuldigen daadwerkelijk al eens heeft ontmoet''.

Cosby zal wel met een officiële doktersverklaring moeten komen om aan te tonen dat bovengenoemde klachten daadwerkelijk waar zijn. Dit zou dan voor de rechter aanleiding kunnen zijn Cosby niet verder te vervolgen.



NieuwsFilm

meest populair