Deel erfenis Robin Williams naar goede doelen

Deel erfenis Robin Williams naar goede doelen

Wat doe je met héél veel fietsen?

Toen Robin Williams in 2014 zelfmoord pleegde liet hij zijn drie kinderen en vrouw Susan Schreider, de stiefmoeder van de drie, achter. Na de dood van Williams zou er een flinke ruzie zijn ontstaan tussen zijn kinderen en Schreider. Deze ruzie, die meerdere maanden duurde, zou te maken hebben met de erfenis. Uiteindelijk kwamen ze er gelukkig toch uit en doneerden de kinderen van Williams zijn gigantische fietsenverzameling van maar liefst 87 verschillende modellen voor een goed doel. De fietsen werden uiteindelijk doorverkocht, maar wel op een manier die de met een Oscar bekroonde acteur normaal gesproken zeker zou hebben aangestaan.

De fietsen zijn namelijk verkocht via Paddle 8 (een internet veiling-site) en brachten maar liefst 600.000 dollar op, meer dan het dubbele van wat er verwacht werd. Deze opbrengst wordt uiteindelijk verdeeld tussen twee goede doelen, namelijk de 'Challenged Athletes Foundation' en 'The Christopher and Dana Reeve Foundation'. Volgens Paddle 8 werd de veiling door geïnteresseerden over de hele wereld gevolgd en werd er flink op los geboden. De fiets die het meest opbracht was de Master Pista: Carrera Futura 2000, die verkocht werd voor maar liefst 40.000 dollar.

De kinderen van Williams deelden na de uiterst succesvolle veiling een bericht op internet: ''Wij willen jullie bedanken voor het meedoen aan de veiling, voor jullie vrijgevigheid en jullie hulp bij deze geldinzamelingsactie voor twee goede doelen die onze vader na aan het hart lagen. Hij zou het geweldig gevonden hebben als hij had geweten dat zijn fietsen weer gebruikt en geapprecieerd gaan worden door nieuwe eigenaren en dat de opbrengst ervan andere mensen kan helpen met hun levens''.

Er werd voor deze twee goede doelen gekozen aangezien Williams al meer dan 10 keer had meegedaan aan de 'Challenged Athletes Foundation' en hij al jaren de 'Reeve Foundation' steunde; Williams was namelijk bevriend met Christopher Reeve (de oprichter van deze stichting).



NieuwsFilm

meest populair