BREIN opent jacht op YouTube-filmuploaders

BREIN opent jacht op YouTube-filmuploaders

Boetes zijn niet uitgesloten.

De Nederlandse auteursrechten-waakhond BREIN meldt op hun website dat zij jacht gaan maken op YouTube-gebruikers die Nederlandse films illegaal uploaden. BREIN zegt dat zij ook boetes wil gaan uitdelen.

Vorige week is er al een illegale uploader aangepakt. Ondanks voorzorgsmaatregelen van de uploader werd hij toch geïdentificeerd. Hem is gevraagd zijn inbreukmakende activiteiten te staken. Er was geen sprake van een boete, maar deze liggen wel op de loer voor andere illegale uploaders, net zoals bij het uploaden op andere platformen.

Films van Pippi Langkous en Flodder zijn zo op te sporen op YouTube. Nieuwere films worden automatisch door YouTube geweerd, aangezien zij hier technieken voor hebben: YouTube Notice & Take Down. Deze service herkent de geüploadde audio en kan daarom direct content offline zetten.

Even de proef op de som: op YouTube zijn in een handomdraai volledige versies te vinden van films als Turks Fruit (1973), De Lift (1983), Mama Is Boos! (1986), Flodder 3 (1995), Suzy Q (1999), Razend (2011), Zombibi (2012), Feuten het Feestje (2013) en Kankerlijers (2014). En dit zijn alleen nog de Nederlandstalige films; ook van series en buitenlandse films zijn flink wat uploads te vinden.



NieuwsFilm

meest populair