Anton Yelchin volgens autofabrikant zelf verantwoordelijk voor zijn dood

Anton Yelchin volgens autofabrikant zelf verantwoordelijk voor zijn dood

De acteur, 27, werd afgelopen juni dood aangetroffen in zijn oprit.

Anton Yelchin, o.a. bekend als Pavel Chekov van Star Trek, werd in juni dit jaar dood gevonden op de oprit van zijn huis, waar hij verpletterd zou zijn tussen zijn eigen auto, een Fiat Chrysler, en een bakstenen brievenbus.

Autogigant Fiat Chrysler had sowieso een niet al te best jaar achter de rug: in april was het bedrijf gedwongen wereldwijd meer dan een miljoen auto's en SUV's terug te halen omdat zich al meerdere malen problemen hadden voorgedaan. Zo zouden verscheidene auto's niet goed met aangetrokken handrem blijven staan en vaker achteruit lopen. Ook werd er een probleem geconstateerd met de versnellingsbak van de Jeep Grand Cherokee. Als gevolg hiervan gingen al snel geruchten rond dat Yelchin het slachtoffer zou zijn geweest van een mankement aan de auto. Ook de ouders van Anton lieten zich niet onbetuigd en klaagden de autofabrikant aan, omdat zij deze dus verantwoordelijk houden voor de dood van hun zoon.

Maar Fiat Chrysler heeft nu laten weten dat Yelchin zelf verantwoordelijk was voor zijn dood, aangezien het ongeluk zich had voorgedaan door ''een verkeerd eigen gebruik'' hetgeen de oorzaak zou zijn van het achteruit rijden van de auto. Zo liet de fabrikant ook weten dat aan de auto was gesleuteld en dat Antons ouders de auto na het dodelijk ongeluk hadden verplaatst en er dus feitelijk met het bewijsmateriaal was geknoeid, wat de rechtsgang bemoeilijkte.

De fabrikant heeft te kennen gegeven nu dan ook niet langer betrokken te willen zijn bij het rechtsgeding en eventueel verder onderzoek.

NieuwsFilm

meest populair