Jared Leto wordt Andy Warhol in biopic 'Warhol'

Jared Leto wordt Andy Warhol in biopic 'Warhol'

Uiteraard op zijn lijf geschreven.

Volgens The Hollywood Reporter gaat Oscarwinnaar Jared Leto (Dallas Buyers Club) kunstenaar Andy Warhol spelen in een film die wordt geschreven door niemand minder dan Terrence Winter (Boardwalk Empire, The Wolf of Wall Street).

Bekijk de afbeelding
Warhol is uiteraard bekend van de Pop Art-beweging uit de jaren '60 en hij leverde vele bekende en nog steeds veelvuldig ingezette werken op. Ook werkte hij samen met de nodige bekende namen en regisseerde zelfs een flinke waslijst films. Warhol was openlijk homo en door zijn modieuze kledingkeuze werd hij een herkenbaar gezicht. In 1987 overleed Warhol op 58-jarige leeftijd.
De productie wordt geleid door Michael De Luca (The Social Network, Captain Phillips) en de film draagt op dit moment de simpele titel Warhol. Er wordt nog gezocht naar een regisseur die de film gaat regisseren op basis van een script gebaseerd op 'Warhol: The Biography' uit 1989 van schrijver Victor Bockris.

Bekijk de afbeelding
Leto was onlangs nog te zien als The Joker in de DC-film Suicide Squad en zal in 2017 te zien zijn in de sci-fi Blade Runner 2 van regisseur Denis Villeneuve. Ook heeft hij getekend voor The Outsider en wordt hij in verband gebracht met de film Berlin, I Love You.



NieuwsFilm

meest populair