Ian McKellen over homoseksualiteit

Ian McKellen over homoseksualiteit

''Homo's zijn mannelijker dan hetero's'' aldus de acteur

Volgens Sir Ian McKellen (o.a. bekend van zijn rol als Gandalf in de trilogie Lord of the Rings) zijn homo's mannelijker dan hetero's. Tijdens een interview samen met collega-acteur Sir Patrick Stewart zei hij ''ik heb waarschijnlijk meer militaire rollen gespeeld dan Patrick [Stewart]. Gandalf is een soldaat, Magneto is een soldaat, Richard III, Coriolanus, Macbeth en het lijstje gaat nog wel even door. Ik denk dat de reden daarvoor is dat ik op die manier het gevoel had dat ik a.h.w. wraak kon nemen op allerlei oorlogszoekers; de mensen die erop uit zijn een oorlog te beginnen, te winnen en dan zogenaamd eeuwige roem te vergaren. 'God save our gracious Queen, send her victorious?' (Maak dat zij de overwinning behaalt.) Wat betekent dat überhaupt?''

De twee keer voor een Oscar genomineerde acteur zei dat als dat de definitie van mannelijkheid is, hij daar dan liever niks mee te maken heeft: ''Ik geloof zelfs dat homo's mannelijker zijn dan hetero's. Weet je waarom? Zei houden van hun medemens en van andere mannen. Dus wanneer een bullebak je uitscheldt voor 'flikker' moet je gewoon zeggen; 'daar heb je gelijk in, ik ga voor de jongens''.

Ian McKellen zal binnenkort op de bünne te zien zijn in een remake van Harold Pinter's 'No Man's Land' samen met Patrick Stewart. De 77-jarige acteur zegt voorlopig nog niet te willen stoppen met acteren: ''Me terugtrekken uit het theater zou een beetje voelen als me terugtrekken uit het leven. Daar wil ik vooralsnog niet aan denken''.



NieuwsFilm

meest populair