Oog in oog met 'echte' dinosaurussen

Oog in oog met 'echte' dinosaurussen

''Life, uh, finds a way''

Een van de bekendste zinnen uit de Jurrasic Park filmreeks lijkt langzaam uit te komen. Er wordt binnenkort namelijk een park geopend in Philadelphia, genaamd ''Jurassic World: The Exhibition'' in het Franklin Institute Museum. Maar geen angst, hier gaan heuse robot-dinosaurussen rondlopen, niet de door genetische manipulatie opnieuw tot leven gewekte creaturen uit de filmreeks. Het museum zet dit park op samen met de Creature Technology Company, dezelfde groep die heeft meegewerkt aan de film Walking With Dinosaurs. Ook een van de adviseurs voor de Jurassic Park-films, Jack Horner, gespecialiseerd in het gedrag van dinosauriërs, levert een bijdrage aan het tot stand komen van dit park (een van de hoofdpersonen van de films, Dr. Alan Grant, werd trouwens gebaseerd op Jack Horner).

Volgens de officiële website van het museum is het doel van deze exhibitie de bezoekers een tour te bezorgen door Isla Nublar, het bekende park uit de films. Op die manier kunnen ze zich mengen onder levensechte dinosaurussen, zoals de gigantische Brachiosaurus, de Raptors en, waarschijnlijk de publieksfavoriet, de T-Rex.

Het idee voor een ''echt'' Jurassic Park is niet nieuw; in de Universal Studios in Orlando, Amerika, bestaat er al een tijdje zo'n soort attractie, maar dit gaat nog een stapje verder.

Jurassic World: The Exhibition is tot en met begin oktober al te zien in het Melbourne Museum in Australië en loopt vanaf 25 november 2016 tot en met 23 april 2017 in Philadelphia. Ben je een gigantische Jurrasic Park-fan en zou je willen gaan: de tickets zijn al te verkrijgen vanaf ongeveer 20 dollar in de verkoop die de volgende week begint, maar je kunt ze nu al online reserveren.



NieuwsFilm

meest populair