Prijzenregen in Berlijn voor 'In this World'

De Britse regisseur Michael Winterbottom heeft met zijn film 'In this World' de Gouden Beer van het internationale filmfestival in Berlijn gewonnen. Dat heeft juryvoorzitter Atom Egoyan zaterdag bekendgemaakt.

Naast deze hoogste onderscheiding van het festival, gingen ook de 'vredesfilmprijs' en de prijs van de Oecumenische Kerkenjury naar 'In this World'. 'De film gaat over twee mensen die de ellende in het grensgebied tussen Afghanistan en Pakistan ontvluchten en naar het westen trekken. Volgens de jury portretteert de film de vluchtelingen als oorlogsslachtoffers, in plaats van ze te bestempelen als 'economische profiteurs'.

De Zilveren Beer voor de beste acteur ging naar de Amerikaan Sam Rockwell voor zijn rol in 'Confessions of a Dangerous Mind', van de Amerikaanse regisseur George Cloony.

Nicole Kidman, Meryl Streep en Julianne Moore krijgen gedrieën de Zilveren Beer voor de beste actrice in de voor een Oscar genomineerde film 'The Hours' van de Brit Stephen Daldry. De Franse regisseur Patrice Chéreau kreeg de Zilveren Beer voor de beste regisseur.

De onderscheiding voor de beste Europese film, de Blauwe Engel, was voor 'Goodbye Lenin' van de Duitser Wolfang Becker. De Grand Prix van de jury was voor 'Adaptation' van de Amerikaan Spike Jonze.



NieuwsFilm

meest populair