TV-tips voor komende week

Met o.a. Constantine en Oblivion.

Iedere dag kiest FilmTotaal een filmtip uit. Dit zijn onze keuzes voor komende week. Alle films voor vandaag kan je bekijken in het Filmsoptv overzicht. Mocht je zelf een website of APP willen maken met deze films gebruik dan onze API.

Bekijk de afbeelding

Constantine (2005)

Zaterdag 17 oktober om 22:00 op Veronica

John Constantine (Keanu Reeves) is naar de hel geweest en teruggekeerd. Hij is geboren met een gave die hij niet wil hebben: het vermogen om engelen en demonen te herkennen die in menselijke gedaante op aarde leven. Zijn hulp wordt ingeroepen door een wanhopige, maar sceptische politie-onderzoekster Angela Dodson (Rachel Weisz) voor het oplossen van de mysterieuze dood van haar geliefde tweelingzuster. Het onderzoek neemt hen mee in de wereld van de demonen en engelen die in Los Angeles leven. Zij zijn beiden gevangen in een noodlottige reeks van bovenaardse gebeurtenissen. Is er uit deze hel op aarde nog een ontsnapping mogelijk?
Bekijk de afbeelding

Shaun of the Dead (2004)

Zondag 18 oktober om 22:50 op FOX

Shaun staat elke dag op, gaat naar de winkel en haalt een snack, dan gaat hij terug naar huis en op naar zijn werk. Elke dag is hetzelfde, totdat op een dag er allemaal zombies rondlopen, en iedereen gebeten wordt. Shaun heeft niks in de gaten totdat er opeens een meisje in de tuin staat. Shaun en zijn maat Ed komen er na een tijdje achter dat er overal zombies zijn. Dus ze bedenken een plan om Shaun's vriendin Liz en Shaun's moeder te redden, en ze naar hun stamkroeg te brengen.
Bekijk de afbeelding

Oblivion (2013)

Maandag 19 oktober om 20:30 op Veronica

In Oblivion, een verfilming van de gelijknamige sci-fi comic van regisseur Kosinksi, is de wereld vergaan door een jarenlange nucleaire oorlog. De overlevenden kunnen niet meer op de grond leven en zijn genoodzaakt om op wolken-niveau een nieuw bestaan op te bouwen. Beneden op de aarde leven aliens die tegen de straling kunnen. Soldaat Jack Harper (Tom Cruise) is een van de laatste robotreparateurs op aarde als onderdeel van een grote operatie om belangrijke grondstoffen te verkrijgen. Zijn missie zit er bijna op, totdat hij een vreemdeling redt uit een neergestort ruimteschip.
Bekijk de afbeelding

The Spy Who Loved Me (1977)

Dinsdag 20 oktober om 20:30 op RTL7

The Spy Who Loved Me (Uit 1977 op Veronica uitgezonden in week 249) | 125 | Actie / Avontuur / Thriller | regie:Lewis Gilbert
Scheepsmagnaat Stromberg droomt van een tijd dat de mens beneden de zeespiegel kan leven. Hij ontwerpt een onderwaterstad en maakt plannen om een nucleaire oorlog te ontketenen die iedereen dwingt om de aarde op een andere manier bewoonbaar te maken. Door middel van een ingenieuze computer verovert hij Britse en Russische onderzeeërs die hij verbergt in zijn supertanker Liparus. De Russen en Britten besluiten om hun krachten te bundelen bij de zoektocht naar het verdwenen materieel. De geheim agenten James Bond en Anya Amasova worden ingezet om de klus te klaren.
Bekijk de afbeelding

Harry Brown (2009)

Woensdag 21 oktober om 23:00 op RTL7

In Harry Brown kruipt de 76-jarige veteraan Michael Caine (The Cider House Rules, Hannah and Her Sisters) in de huid van een ex-marinier die het recht in eigen handen neemt om de moord op zijn vriend te wreken. Tijdens zijn afdaling in het lokale gangstermilieu wordt hij op de hielen gezeten door een vastberaden politieagente (Emily Mortimer).
Bekijk de afbeelding

Million Dollar Baby (2004)

Donderdag 22 oktober om 20:30 op SBS9

De bokstrainer Frankie Dunn (Clint Eastwood) heeft al heel lang niemand meer toegelaten tot zijn persoonlijke leven, totdat Maggie Fitzgerald (Hilary Swank) zijn trainingszaal binnenstapt. Getekend door een zwaar bestaan heeft de jonge Maggie zich met puur talent en wilskracht een weg naar de boksring weten te knokken. Nu heeft ze meer dan ooit iemand nodig die in haar gelooft, maar het laatste waar Frankie op zit te wachten is de verantwoording te dragen voor Maggie. Toch, door Maggies wil en vastberadenheid, gaat Frankie haar trainen. Gaandeweg ontdekken de twee dat ze een gemeenschappelijke passie delen en er ontstaat een gevoel van onderlinge verbondenheid.
Bekijk de afbeelding

The Stoning of Soraya M. (2008)

Vrijdag 23 oktober om 21:10 op Canvas

Nadat hij autopech heeft gekregen, belandt de Franse journalist Sahebjam in een afgelegen Iraans dorp. Daar wordt hij benaderd door Zahra, die hem het gruwelijke lot van haar nichtje Soraya vertelt. Soraya is een jonge moeder en is middels een slecht gearrangeerd huwelijk getrouwd. Haar gewetenloze echtgenoot heeft zijn zinnen echter gezet op de veertienjarige dochter van een vriend en wil scheiden. Soraya stemt hiermee niet in en wordt daardoor de prooi van list, bedrog en intriges, waarbij ze uiteindelijk voor een Sharia-rechtbank belandt. De film doet het niet geweldig volgens RottenTomatoes. Daar scoort de film op basis van 76 recensies een score van 58%. Dit komt schijnbaar voornamelijk omdat de film het onderwerp té zwaar benadert. The Stoning of Soraya M. nearly transcends its deficiencies through the sheer strength of its subject material, but ultimately drowns out its message with an inappropriately heavy-handed approach.


NieuwsFilm

meest populair