Guillermo del Toro klaar met Hollywood-blockbusters

Hij wil meer kleinschalige films maken.

Regisseur Guillermo del Toro heeft veel blockbusters willen maken, maar kreeg ze zelden van de grond. Het meest recente probleem trof hij met Pacific Rim 2, dat oorspronkelijk in 2017 uit zou komen, maar vervolgens flink uitgesteld werd. In een interview met de Britse krant The Guardian, vertelde hij dat hij er mogelijk klaar mee is.

”Ik kan je vertellen dat ik niet van plan ben nog veel langer grote, gigantische Hollywoodfilms te maken,” vertelde de regisseur van Crimson Peak. ”Crimson Peak is voor mij een buitenkans om op kleinere schaal te gaan werken. Ik bedoel, het is groot voor een dramafilm, maar een veel kleinere onderneming dan Pacific Rim of Hellboy. Ik kan niet zeggen welke, maar ik heb veel gigantische superheldenfilms aangeboden gekregen, maar ik vind het niet interessant dat superhelden zo… vriendelijk zijn. Ik vind de duistere varianten interessant, dus Blade en Hellboy waren precies goed voor mij. De mechaniek van actie vind ik interessant, maar alleen wanneer het een universum is dat me dicht aan het hart ligt. Pacific Rim is daar een goed voorbeeld van. Maar ik ga niet meer achter actiefilms of superheldenfilms aan zitten. Ik wil terug naar de kleinere, vreemdere films.”

Daarmee lijkt het erop dat de regisseur voorlopig dus klaar is met het ja/nee-spelletje dat hij met veel filmstudio’s moet spelen. Wat vinden jullie? Moet hij toch doorgaan met dure Hollywood films of gewoon meer kleine producties maken?



NieuwsFilm

meest populair