FilmTotaal zoekt recensenten!

Ben jij filmliefhebber en zie je het wel zitten voor ons te schrijven? Meld je dan aan!

FilmTotaal is een van de meest toonaangevende filmsites van Nederland. Al meer dan 15 jaar houden wij filmminnend Nederland op de hoogte van het laatste filmnieuws en geven wij gefundeerde en ongefundeerde adviezen middels kritische recensies. Om aan het enorme filmaanbod het hoofd te kunnen bieden, hebben wij extra recensenten nodig.

Ben je helemaal gek van film, vind je het leuk om je gedachten hierover op papier te zetten en beschik je over een vlotte pen, dan ben jij misschien de versterking die we zoeken! Beschik je over een encyclopedische filmkennis, een brede filmsmaak en kun je zowel arthouse- als Hollywoodfilms vakkundig en rechtvaardig beoordelen en in het juiste perspectief plaatsen, rekening houdend met de beoogde doelgroep? Dan ben jij onze ideale kandidaat, mits je bereid bent om af en toe films te kijken die niet je voorkeur hebben (denk aan kinderfilms, platte komedies of obscure, vier uur durende minimalistische drama's uit contreien waar je nog nooit van gehoord hebt). Een onbevooroordeelde instelling strekt dus tot aanbeveling.

Naast een flinke dosis filmenthousiasme beschik je over uitstekende schrijfvaardigheden. De Nederlandse taal heeft weinig geheimen voor je en je bent creatief in je taalgebruik. Wij vragen daarom een vooropleiding van minimaal HBO-niveau. Een film-, media- of journalistiek gerelateerde studierichting is een sterke pre.

Als recensent van FilmTotaal kun je gratis naar persvoorstellingen. Deze vinden overdag plaats in Amsterdam op doordeweekse dagen. Je zult dus regelmatig in onze hoofdstad aanwezig moeten kunnen zijn. Je ontvangt voor elke recensie een (kleine) vergoeding, maar eventuele reiskosten zijn voor eigen rekening. Qua productiviteit verlangen we minimaal 2 recensies per maand. Uiteraard heb je nog nooit een deadline gemist.

Als kers op de taart bieden wij je ook nog de mogelijkheid om interviews te doen, festivals te verslaan of opnames bij te wonen.

Herken je jezelf in bovenstaand profiel en lijkt het je geweldig om voor FilmTotaal te schrijven, mail dan je cv, een motivatie en twee recente recensies van eigen hand (minimaal 400 woorden) vóór 23 september a.s. naar .



NieuwsFilm

meest populair