Budget 'Captain America: Civil War' reden herstructurering Marvel

Disney wilde er gerust miljoenen in pompen, Marvel niet.

THR heeft een uitgebreid artikel waarin het omschrijft waarom Marvel Studios en Kevin Feige nu direct rapporteren aan Disneys Alan Horn, in plaats van Marvel CEO Ike Perlmutter. Niet alleen waren er herhaaldelijke aanvaringen tussen Feige en Perlmutter, maar ook blijkt het budget van Captain America: Civil War veel hoger te zijn dan oorspronkelijk gepland, en wilde Perlmutter daarom van alles aan de film aanpassen.

In het artikel valt te lezen dat er al langere tijd een interne strijd woedde binnen Marvel. Daarbij dreigde Kevin Feige om op te stappen als studiohoofd (waarom niet immers, hij is erg gewild in Hollywood), waarop Disney CEO Bob Iger met aanpassingen kwam.

Marvel heeft een ietwat opvallende structuur. Als er een film gemaakt wordt, moet de filmmaker continu terug naar een creatief comité, dat grote invloed heeft op wat er gedaan mag worden. Dit dreigde anders te lopen dan Feige oorspronkelijk gepland had, want door de aanwezigheid van zoveel A-lijst acteurs, liep het budget flink op.

Perlmutter en zijn comité wilden daarop de film kleinschaliger maken, een keuze die Feige niet fijn vond. ”New York [waar het comité zich bevindt] had lange tijd veel te zeggen, maar heeft Kevin niet het recht op wat autonomie verdiend?” vertelt een insider aan THR. ”Waarom moet hij rapporteren aan een 72-jarige man [Perlmutter] die geen films maakt?”

De vraag nu is in hoeverre de zaken gaan veranderen. Marvel staat er bijvoorbeeld om bekend harde eisen te stellen voor nieuwe acteurs. ”Ze zijn goedkoop, ze zijn agressief. Het kan in elk geval niet erger worden,” aldus een andere insider. Het is nu nog even wachten, maar vermoedelijk zullen er wel een paar dingen veranderen.



NieuwsFilm

meest populair