Hoeveel CGI-shots telt 'Star Wars: The Force Awakens'?

Naar verluidt zijn het er echt maar heel weinig.

Lucasfilm en regisseur J.J. Abrams kozen er bewust voor om meer praktische effecten te gebruiken bij het maken van Star Wars: The Force Awakens. Die keus kwam voort uit grote kritiek op de hoeveelheid CGI in de prequel trilogie. Nu is er een bericht naar buiten gebracht via MakingStarWars.net, waaruit blijkt dat de hoeveelheid shots die compleet uit CGI bestaan erg minimaal is.

Natuurlijk zal er veel CGI gebruikt moeten worden om sets te vergroten, poppenspelers te verbergen en complete personages te maken, maar het lijkt er in elk geval op dat de boel een stuk minder daarop vertrouwt. De website schrijft dat er afgelopen zomer toen de film nog in productie verkeerde, slechts 28 shots gepland waren die geheel uit CGI bestaan. Verder zou de complete film uit 357 scènes bestaan.

De kans is natuurlijk groot dat tijdens de post-productie dit veranderd is, maar het geeft in elk geval een goede indicatie van de hoeveelheid CGI waarvan gebruik gemaakt wordt. Eén van de shots waarvan zeker is, dat het geheel CGI is, toont hoe de Millennium Falcon achterna gejaagd wordt door TIE Fighters.

De hoeveelheid CGI, of juist het ontbreken daarvan, is een belangrijk onderdeel van de marketingcampagne voor de film. In onderstaande video, die werd vrijgegeven tijdens de Comic-Con, werd dat eens te meer duidelijk.



NieuwsFilm

meest populair