SDCC: Ben Affleck schrijft én regisseert solofilm voor 'Batman'

Hij doet dat samen met DC Creative Officer Geoff Johns.

Deadline meldt dat Ben Affleck getekend heeft om het scenario van de aankomende solofilm voor zijn Batman te schrijven én om de film te regisseren. Het scenario schrijft hij samen met DC Chief Creative Officer Geoff Johns. Hij schreef een reeks comics over het personage, waaronder Batman: Earth One. Verder hielp Johns mee met afleveringen van series als Smallville, Arrow en The Flash.

Volgens Deadline werken de twee perfect samen en gaat het werk voorspoedig. Eind deze zomer zouden ze de eerste versie van het scenario al af hebben. Dat is dan vlak voordat Affleck zijn volgende film maakt, gebaseerd op Dennis Lehane’s Live by Night.

Het verhaal van de film moet ”het karakter van Batman reflecteren,” zoals hij in zijn andere DC-films te zien is. Eén daarvan is uiteraard Batman v Superman, dat volgend jaar in première zal gaan. Wanneer deze solofilm voor Batman moet draaien, is niet bekend. Mocht besloten worden te wachten tot Justice League: Part Two gedraaid heeft, dan zou het wel eens pas na 2019 kunnen zijn.

Een goede andere mogelijkheid is dat een van de vele andere DC-films die Warner gepland heeft, uitgesteld wordt ten gunste van Batman.

Lees hier al ons andere SDCC nieuws terug.



NieuwsFilm

meest populair