TV-tips voor komende week

Welke films wil je niet missen?

Iedere dag kiest FilmTotaal een filmtip uit. Dit zijn onze keuzes voor komende week. Alle films voor vandaag kan je bekijken in het Filmsoptv overzicht. Mocht je zelf een website of APP willen maken met deze films gebruik dan onze API.

Bekijk de afbeelding

Rise of the Planet of the Apes (2011)

Zaterdag 4 juli om 20:00 op RTL5

Rise of the Planet of the Apes laat zien hoe genetische experimenten op primaten in San Francisco mislopen. Het gevolg van de experimenten is een hyperintelligente aap genaamd Caesar, die besluit het op te nemen tegen zijn menselijke overheersers. Ondanks dat de film gezien kan worden als een prequel op de Planet of the Apes film van Tim Burton en de oorspronkelijke film uit 1968 met Charlton Heston in de hoofdrol, zouden we de film volgens de producers niet helemaal zo moeten zien. De film omvat namelijk een eigen mythologie, die schijnbaar toch verschilt van die van eerdere films. Zo moet ook meteen de basis gelegd zijn voor een (aantal) vervolgfilm(s). De film onderging overigens maar liefst vier naamsveranderingen. In eerste instantie zou de film Caesar heten, vervolgens werd het Caesar: Rise of the Apes, daarna Rise of the Apes en nu logischerwijs is het Rise of the Planet of the Apes.
Bekijk de afbeelding

Bandslam (2009)

Zondag 5 juli om 20:30 op SBS9
Regie: Todd Graff

Tiener Will ligt niet lekker in de groep en is op zijn school een buitenbeentje. Dan leert hij een populair meisje beter kennen en blijken ze dezelfde passie te hebben: muziek. Samen met enkele anderen besluiten ze een rockband te vormen en beginnen met oefenen voor een aankomende wedstrijd.
Bekijk de afbeelding

National Security (2003)

Maandag 6 juli om 21:30 op RTL7

Earl en Hank ontmoeten elkaar bij een verkeersincident, waarna ze als beveiligingsbeambten samen moeten werken om een smokkeloperatie te stoppen. Ondanks de tegenwerking van de politie, komen ze op het spoor van de criminele plannen van Nash en zijn bende.
Bekijk de afbeelding

Terminator 3: Rise of the Machines (2003)

Dinsdag 7 juli om 21:30 op RTL7

John Connor ontdekt een geheim project van Cyberdyne: Skynet. Weer arriveren er uit de toekomst twee 'terminators': Schwarzeneggers T-850 om John te beschermen, en een nieuw prototype om hem te vernietigen: de T-x, een beeldschone en genetisch perfecte vrouwelijke robot. John moet in een race tegen de klok zien te voorkomen dat Skynet z'n plannen kan doorzetten.
Bekijk de afbeelding

Little Miss Sunshine (2006)

Woensdag 8 juli om 20:30 op RTL8

De familie Hoover bestaat uit vader Richard (Greg Kinnear), een doorgedraaide motivatiecoach, Moeder Sheryl (Toni Collete), haar homoseksuele en suïcidale broer Frank, een dochter, een zoon die weigert te praten, en opa vrijwel altijd onder invloed is van drank of drugs. Ze maken een roadtrip in een busje om de droom van hun zevenjarige dochter Olive te verwezenlijken. Dit levert de meest bizarre situaties op....
Bekijk de afbeelding

The Shawshank Redemption (1994)

Donderdag 9 juli om 20:30 op NET5

Het is 1947. Andy Dufresne houdt vol dat hij onschuldig is aan de moord op zijn vrouw en diens minnaar, maar krijgt wel twee maal levenslang in de strenge gevangenis Shawshank. Hij sluit vriendschap met een zwarte gevangene die spullen kan regelen, maar er zijn twee dingen die hem echt op de been houden: hoop en een poster van Rita Hayworth
Bekijk de afbeelding

Tillsammans (2000)

Vrijdag 10 juli om 23:25 op NPO2

Elisabeth verlaat haar aan alcohol verslaafde man en gaat met haar kinderen bij haar broer Göran in een hippiecommune wonen. Als ietwat conservatieve huisvrouw in de jaren zeventig, heeft Elisabeth moeite met de contrasterende normen en waarden in de commune.


NieuwsFilm

meest populair