Eerste details over First Order in 'Star Wars: The Force Awakens'

Wat symboliseren de witte harnassen tegenwoordig?

Eén van de meest fascinerende aspecten van Star Wars: The Force Awakens zal zijn wat er allemaal gebeurd is sinds Return of the Jedi en het begin van deze film. We kregen al wat beelden van oude zaken zoals de Millennium Falcon en Stormtroopers en hoorden recent nog dat het Keizerrijk nog niet helemaal verslagen is. Toch blijkt er nu ook een andere vijand te zijn, waar IGNs Eric Goldman over kon schrijven.

Hij kreeg een Stormtrooper action figure in handen, dat op de San Diego Comic-Con voor het eerst te koop aangeboden zal worden. Onderaan dit bericht kan je een foto vinden van de verpakking, maar belangrijker is de omschrijving die op de achterkant staat. Die geeft een interessant feitje weer over de First Order, waarvan eerst gedacht werd dat het gewoon een nieuwe incarnatie van het Keizerrijk zou zijn. Dat blijkt niet helemaal te kloppen.

Schoktroepen, gekleed in het witte harnas, waren voor het eerst op het galactische podium te zien tijdens de openingsgevechten van de Clone Wars. Kloontroep harnassen werden bijna meteen iconisch; het witte ontwerp stond voor de hoop dat vrede en stabiliteit hersteld konden worden in een melkwegstelsel dat in oorlog verkeerde. Maar deze droom van vrede stierf met de Republiek en het Keizerrijk dat opstond legde orde en rust op met alle mogelijke middelen. Soldaten van het leger van de Republiek kregen vervolgens een nieuwe naam: Stormtroopers. Terwijl deze voormalige beschermers van de galactische vrede het meedogenloos opnemen tegen het verzet, gingen hun witte harnassen onderdrukking en de macht van het Keizerrijk om te doen wat het wilde symboliseren. Toch zorgde de tirannieke heerschappij voor rebellie en na de val van het Keizerrijk raakten de Stormtrooper-legioenen verspreid. Nu komt de First Order op als volgende hoofdstuk in het nalatenschap van de Stormtroopers, in een nieuwe era van bruutheid.

Op 10 juli wordt een SDCC panel georganseerd voor de film van regisseur J.J. Abrams, mogelijk met nieuwe beelden. Verder zal de film op 17 december 2015 in première gaan.



NieuwsFilm

meest populair