Vertigo titels los van overige DC-films gemaakt bij New Line

Warner draagt een reeks titels over naar New Line Cinema.

New Line Cinema zou wel eens snel een eigen filmuniversum kunnen lanceren. Deadline onthult in een speciaal bericht dat de DC Comics imprint Vertigo naar New Line Cinema gaat. Daarmee doet Warner Bros. afstand van een hele reeks titels, waaronder het aankomende Sandman. DC-films als Batman v Superman blijven in handen van Warner Bros.

De bedoeling is om onderscheid te maken tussen de familievriendelijkere DC-comics en de gewelddadigere, seksuelere en gedurfdere comics van Vertigo. THR meldt verder dat Shazam! bij New Line blijft, maar niet naar Warner gaat, terwijl het wel een vrij traditionele comic is. En dan is er nog het bericht dat Dark Universe, waar Guillermo del Toro aan werkte, als DC-film gemaakt wordt bij Warner. Dat terwijl Shazam eerder deel uit zou maken van het DC-universum dan Dark Universe.

Daarnaast zou Del Toro uit het project gestapt zijn. Mocht je nu een beetje in de war zijn, kunnen we dat wel begrijpen. De precieze verdeling is nog niet helemaal helder en aangezien New Line onderdeel is van het bredere Time Warner concern, gaan de films niet ver van huis. De bedoeling is in elk geval om alle DC-comics die deel uit kunnen maken van het aankomende filmuniversum naar Warner te brengen. De rest mag naar New Line, waar weer wat anders naar de projecten gekeken kan worden.



NieuwsFilm

meest populair