TV-tips voor komende week

Welke films wil je niet missen?

Iedere dag kiest FilmTotaal een filmtip uit. Dit zijn onze keuzes voor komende week. Alle films voor vandaag kan je bekijken in het Filmsoptv overzicht. Mocht je zelf een website of APP willen maken met deze films gebruik dan onze API.

Bekijk de afbeelding

Wreck-It Ralph (2012)

Zaterdag 13 juni om 20:30 op SBS6
Regie: Rich Moore

Ralph is het zat om overschaduwd te worden door Fix-it Felix Jr., de held van de arcade-game waar ze beiden in zitten. Na jarenlang altijd maar weer hetzelfde te doen en te zien hoe Felix alle eer krijgt, besluit Ralph dat hij er helemaal genoeg van heeft de slechterik te zijn. Hij neemt het heft in zijn eigen reusachtige handen en gaat op een groot game-avontuur dwars door alle gamewerelden heen om te laten zien wat je echt nodig hebt om de held te kunnen zijn. Tijdens zijn grote avontuur ontmoet Ralph de harde meedogenloze Sergeant Calhoun uit de game Hero's Duty en het irritante buitenbeentje Vennellope van Schweetz uit de zoete cart-racing game Sugar Rush, die weleens zijn grootste vriend kan zijn. Maar alles verandert als een dodelijke vijand wordt ontketend die de gehele arcadewereld en Venellope bedreigt. Krijgt Ralph het voor elkaar om zijn droom te verwezenlijken en de arcadewereld te redden voor het te laat is?
Bekijk de afbeelding

Forgetting Sarah Marshall (2008)

Zondag 14 juni om 22:40 op NET5

Worstelend musicus Peter Bretter heeft zes jaar lang zijn vriendin aanbeden, de televisiester Sarah Marshall. Hij is de man die haar tasje vasthoudt op paparazzi-foto's en die per ongeluk niet wordt genoemd in toespraken na het in ontvangst nemen van een prijs. Maar zijn wereld staat op zijn kop als ze hem dumpt en Peter er alleen voor staat. Na een weinig geslaagde versiertoer en een zenuwinstorting ziet hij in dat door het ontbreken van Sarah zijn leven misschien wel naar de knoppen is. Om bij te komen boekt hij impulsief een reisje naar Hawaï, waar hij oog in oog komt te staan met zijn grootste nachtmerrie: zijn ex en haar tragisch hippe nieuwe Britse rock-vriendje Aldous logeren in hetzelfde hotel. Terwijl hij zichzelf kwelt met de realiteit van Sarah´s nieuwe leven, vindt hij troost in een flirt met Rachel , een mooie hotelemployee wier ontspannen manier van doen hem in de verleiding brengt om weer op aarde terug te keren. Hij vindt ook troost in honderden fruitige cocktails.
Bekijk de afbeelding

Primal Fear (1996)

Maandag 15 juni om 20:30 op RTL8

Martin Vail is een succesvolle advocaat uit Chicago. Hij neemt de verdediging van een koorknaap op zich die ervan wordt beschuldigd de aartsbisschop vermoord te hebben. Vail is ervan ondanks de overweldigende bewijzen van overtuigd dat zijn cliënt onschuldig is, maar het wordt een moeilijke zaak.
Bekijk de afbeelding

Police Academy (1984)

Dinsdag 16 juni om 20:30 op Veronica

De vrouwelijke burgemeester van een belangrijke Amerikaanse stad stelt een verordening in, welke inhoudt dat iedereen een opleiding tot politieagent(e) kan gaan volgen. Vanaf dat moment zijn er geen restricties meer, als leeftijd, geslacht, afkomst, gewicht, lengte of educatieve achtergrond. Dit tot groot ongenoegen van de instructeurs, die een zooitje ongeregeld moeten zien op te leiden tot respectabele overheidsdienaars.
Bekijk de afbeelding

Kiss Kiss Bang Bang (2005)

Woensdag 17 juni om 20:30 op SBS9

Harry Lockhart is al bij al een geschikte vent. Hij is weliswaar een onbetekenend boefje, dat zich een weg door het leven baant op een gammele combinatie van slordige charme en misplaatst optimisme, maar hij wil eigenlijk wel goed doen. Alleen weet hij niet zo precies hoe eraan te beginnen. Aan Harry's voortdurende tegenslag komt een einde wanneer hij en zijn partner buiten de openingsuren hun "kerstinkopen doen" in een speelgoedwinkel in New York City en onderbroken worden doordat het alarm afgaat. Dat betekent moeilijkheden, zou je denken, maar wacht maar af. Bij zijn verwoede pogingen om aan de politie te ontkomen valt Harry onverwacht binnen op een auditie voor een Hollywood-detectivefilm en voor hij het goed en wel beseft stuurt de producer hem naar Los Angeles voor een cameratest. Harry komt terecht in de gevaarlijke wereld van hoeren, oplichters, losers en dromers. Hij vormt een team met zware jongen en privé-detective Perry van Shrike, bijgenaamd "Gay Perry," die hem op zijn test moet voorbereiden. Gay Perry is een keiharde, meedogenloze -- hoeft het nog gezegd -- homo. Hij heeft weinig geduld met Harry, die zijn acteertalent op de proef stelt door zich uit te geven voor een detective. Het lijkt alsof het noodlot er zich mee bemoeit als de dief-die-acteur-wil-worden-door-in-de-huid-te-kruipen-van-een-detective op zijn weg Harmony Faith Lane ontmoet, een would be actrice die zijn hulp best kan gebruiken.
Bekijk de afbeelding

The Prestige (2006)

Donderdag 18 juni om 20:30 op SBS9

Londen van rond de eeuwwisseling (1900). Twee illusionisten raken door hun onderlinge rivaliteit verwikkeld raken in een levenslange strijd om macht en status. Vanaf het eerste moment dat ze elkaar ontmoeten, zijn Robert Angier (Hugh Jackman) en Alfred Borden (Christian Bale) elkaars concurrenten. Hun aanvankelijk vriendschappelijke competitie evolueert tot een bittere rivaliteit die hen tot gezworen vijanden maakt. Bedrog en jaloezie voeren de boventoon tijdens hun ontmoetingen die niet alleen gevaarlijk zijn, maar soms zelfs dodelijk. De magiërs brengen met hun kunsten zelfs de levens van degenen die hen omringen in gevaar....
Bekijk de afbeelding

E.T.: The Extra-Terrestrial (1982)

Vrijdag 19 juni om 20:30 op SBS9

De 10-jarige Elliott woont samen met zijn moeder, zijn oudere broer Michael en zijn zusje in een buitenwijk van Los Angeles. Op een dag ontdekt hij in de tuin een buitenaards wezentje. Elliott noemt het E.T. en verbergt hem in een kast op zijn kamer. E.T. raakt snel vertrouwd met het aardse leven, maar heeft toch heimwee naar zijn eigen planeet.


NieuwsFilm

meest populair