Officiële synopsis 'Batman v Superman: Dawn of Justice' onthuld

Er woedt een oorlog tussen Batman en Superman, maar is ook een veel grotere bedreiging.

Komend jaar brengt ons voor het eerst een film met twee van de grootste superhelden van DC-Comics erin: Batman v Superman: Dawn of Justice. Morgen staat de Licensing Expo te beginnen in Las Vegas, waar Warner Bros. in elk geval details over de merchandise rond de film bekend zal maken. In het kader daarvan is er nu een eerste synopsis van de film van regisseur Zack Snyder.

Uit angst voor het handelen van een god-achtige superheld die aan niemand verantwoording hoeft af te leggen, neemt Gotham City’s eigen formidabele en krachtige burgerwacht het tegen Metropolis’ meest vereerde redder op. Tegelijk worstelt de wereld met de vraag wat voor held het nodig heeft. En met een oorlog die tussen Batman en Superman woedt, komt snel een nieuwe dreiging op, die de mens in groter gevaar dan ooit tevoren brengt.

Wat de nieuwe bedreiging is waar Batman (Ben Affleck) en Superman (Henry Cavill) mee te maken krijgen en die ertoe zal leiden dat de twee gaan samenwerken, is niet bekend. Vermoedelijk zal Jesse Eisenbergs Lex Luthor daar wel iets mee te maken hebben, maar hij is waarschijnlijk niet de enige antagonistische kracht die het opneemt tegen de twee superhelden. Het gerucht gaat dat DC-superschurk Darkseid hen het leven moeilijk zal maken. Verder is er nog de vraag welke rol er gaat zijn voor Gal Gadots Wonder Woman, Jason Momoa’s Aquaman en Ray Fishers Cyborg.

Er blijven uiteraard weer veel vragen over dankzij bovenstaande synopsis. Met nog zo’n negen maanden te gaan tot de release, zal er nog veel materiaal vrijgegeven worden. Vermoedelijk is dat deze week tijdens de Licensing Expo het geval, maar ook tijdens de San Diego Comic-Con, waar Warner Bros. een groot panel gepland heeft rond zijn DC-films.

Met Batman v Superman: Dawn of Justice wordt het bredere verhaal van Warners DC-filmuniversum opgezet. De komende jaren volgen er nog veel meer films. Deze eerste van de reeks gaat op 24 maart 2016 in première.



NieuwsFilm

meest populair