Idris Elba mogelijk in 'The Alchemist'

Laurence Fishburne wil het boek van Paulo Coelho nog altijd naar het witte doek brengen.

Er wordt al twee decennia geprobeerd om Paolo Coelho’s populaire boek The Alchemist naar het witte doek te brengen. Nu blijkt The Weinstein Company, dat werkt aan de verfilming, het boek met Idris Elba in één van de hoofdrollen te willen maken. Laurence Fishburne is verder in onderhandelingen om het project te regisseren. Hij kocht de rechten in 2003 en probeert sindsdien de film te regisseren.

Het boek van Coelho is zeer populair. Er werden meer dan 65 miljoen exemplaren van verkocht, in 56 verschillende talen. Daarmee is het boek het meest vertaalde werk van een nog levende auteur. Het verhaal volgt een jonge herder in Andalusië. Hij droomt ervan een schat te vinden bij de piramiden en komt in zijn poging die droom te realiseren steeds weer obstakels tegen.

De moeilijkheid bij het maken van de film, is vooral het scenario. The Alchemist is niet alleen qua gebeurtenissen erg interessant, maar ook qua thematiek. Er zit veel denkwerk in het boek en dat merk je tijdens het lezen. De balans tussen die twee vinden bij een film is ingewikkeld. Vandaar ook dat Empire meldt dat bewerkingen van het boek allemaal verschillende geplande budgetten hebben. Die wisselen tussen de 60 en 100 miljoen dollar.

Het is nog wachten of Elba daadwerkelijk gaat tekenen, de komende tijd heeft hij vier films op de planning staan.



NieuwsFilm

meest populair