Thomas Acda vindt goede cast voor regiedebuut

Rollen in zijn misdaadkomedie zijn er voor Nasrdin Dchar, Gijs Naber, Tim Haars en Sanne Langelaar.

Thomas Acda heeft een prima cast verzameld voor zijn aankomend regiedebuut, Fake. De film moet een romantische misdaadkomedie worden en draaien om een overval op een kunstbeurs. Rollen zijn er voor Sanne Langelaar, Tim Haars, Nasrdin Dchar, Gijs Naber en Lies Visschedijk.

Voor Acda is het dus de eerste keer dat hij plaats neemt op de regiestoel en hij lijkt daar nu al blij mee te zijn: "Ik kan 't elke acteur aanraden om een keer te regisseren. Als je ziet hoe hard er gewerkt wordt om jou te laten stralen denk je misschien twee keer na voor je 'M&M's, maar alleen de blauwe' in je contract eist.”

De opnames vinden vooral plaats in Brabant en Limburg, maar er wordt ook gedraaid in Marokko. En een synopsis hebben we natuurlijk ook al: Maya (Langelaar) is net klaar met een dubbele master kunstgeschiedenis en archeologie. Haar gay best friend Erik (Naber) waarschuwt haar regelmatig voor de niet erg betrouwbare types waar Maya op valt, maar zonder resultaat. Wanneer ze met haar laatste verovering David (Haars) door Zuid-Amerika reist, ontsnapt ze ternauwernood aan een arrestatie vanwege een paar kilo cocaïne in haar tas. Volledig blut keert Maya terug naar Nederland waar ze een bed & breakfast begint in een oud pand van haar oma. De kamers zijn net op tijd klaar voor bezoekers van de International Art Fair, de grootste kunstbeurs ter wereld. Haar eerste en enige gast is de aantrekkelijke Aziz (Dchar), een crimineel die plannen smeedt om op de beurs een eeuwenoud Marokkaans mozaïek te stelen. Hij betaalt Maya goed voor haar kunstexpertise, maar wanneer de vonken onvermijdelijk overspringen komt Maya voor een lastige keuze te staan: moet ze haar hart of haar verstand volgen?

Een releasedatum is er nog niet.

NieuwsFilm

meest populair