TV-tips voor komende week

Welke films wil je niet missen?

Iedere dag kiest FilmTotaal een filmtip uit. Dit zijn onze keuzes voor komende week. Alle films voor vandaag kan je bekijken in het Filmsoptv overzicht. Mocht je zelf een website of APP willen maken met deze films gebruik dan onze API.

Bekijk de afbeelding

Borgman (2013)

Zaterdag 30 mei om 23:20 op NPO2

In de film Borgman staat het leven van Camiel Borgman (Jan Bijvoet) centraal. Hij komt als een buitenstaander aan in de omheinde lanen van een villawijk. Zijn komst daar is het begin van een reeks verontrustende gebeurtenissen rond de zorgvuldig opgetrokken façade van een arrogant, welgesteld echtpaar, hun drie kinderen en het kindermeisje.
Bekijk de afbeelding

Tot altijd (2012)

Zondag 31 mei om 20:20 op Eén

Tot Altijd is gebaseerd op het waargebeurde verhaal over Mario Verstraete, de jonge politicus met MS die vocht voor de Belgische euthanasiewetgeving die hij uiteindelijk als eerste zou gebruiken.
Bekijk de afbeelding

Red Dawn (2012)

Maandag 1 juni om 20:30 op Veronica

Een Amerikaanse stad ontwaakt bij de surrealistisch aanblik van buitenlandse parachutisten die uit de lucht vallen. De Verenigde Staten blijkt binnengevallen te zijn en hun stad het aanvankelijke doelwit. Al snel worden de burgers gevangen genomen en is de stad door vijandelijke troepen bezet. Vastbesloten om terug te vechten zoekt een groep jonge patriotten hun toevlucht in de omliggende bossen, waar ze zich reorganiseren tot een guerrilla groep. Geïnspireerd door hun middelbare school mascotte noemen ze zichzelf de Wolverines, met als doel om elkaar te beschermen, hun stad te bevrijden en hun vrijheid terug te nemen.
Bekijk de afbeelding

Angels & Demons (2009)

Dinsdag 2 juni om 20:30 op RTL7
Regie: Ron Howard

Robert Langdon moet de moord op een wetenschapper oplossen en komt hierbij tot de ontdekking dat de Illuminati, een doodgewaande, mysterieuze sekte, een bom onder het Vaticaan heeft gelegd, net tijdens een conclaaf. Ook zijn de vier kardinalen waarvan men verwacht dat ze de grootste kans hebben om tot paus verkozen te worden, de zogenaamde preferiti, gegijzeld. Elk uur zal er een sterven, met behulp van één van de vier elementen. Samen met de dochter van de vermoorde wetenschapper, Vittoria Vetra, volgt Langdon een eeuwenoud spoor dwars door Rome om de daders te pakken.
Bekijk de afbeelding

Flatliners (1990)

Woensdag 3 juni om 20:30 op RTL8

Rachel Mannus, Nelson Wright, David Labraccio, Joe Hurley en Randy Steckle zijn studenten geneeskunde, vrienden, toekomstige collega's en wagen zich aan een bizar experiment. Onder de begeleiding gaan een aantal van hun dood, om zo voor even het hiernamaals te kunnen bezoeken. Voordat ze hersendood zijn worden ze weer tot leven gebracht. Dat leidt tot vreemde bedenkingen en spanningen.
Bekijk de afbeelding

Million Dollar Baby (2004)

Donderdag 4 juni om 20:30 op SBS9

De bokstrainer Frankie Dunn (Clint Eastwood) heeft al heel lang niemand meer toegelaten tot zijn persoonlijke leven, totdat Maggie Fitzgerald (Hilary Swank) zijn trainingszaal binnenstapt. Getekend door een zwaar bestaan heeft de jonge Maggie zich met puur talent en wilskracht een weg naar de boksring weten te knokken. Nu heeft ze meer dan ooit iemand nodig die in haar gelooft, maar het laatste waar Frankie op zit te wachten is de verantwoording te dragen voor Maggie. Toch, door Maggies wil en vastberadenheid, gaat Frankie haar trainen. Gaandeweg ontdekken de twee dat ze een gemeenschappelijke passie delen en er ontstaat een gevoel van onderlinge verbondenheid.
Bekijk de afbeelding

Fantastic Mr. Fox (2009)

Vrijdag 5 juni om 20:30 op SBS9

The Fantastic Mr. Fox verhaalt over het gezin van Mr. En Mrs. Fox, die een idyllisch ondergronds leven leiden met hun zoon Ash. Maar na 12 jaar verandert hun leven drastisch door Mr. Fox, wiens instincten boven komen drijven en zo het bestaan van niet alleen de familie Fox, maar uiteindelijk de hele dierengemeenschap bedreigen.


NieuwsFilm

meest populair