TV-tips voor komende week

Welke films wil je niet missen?

Iedere dag kiest FilmTotaal een filmtip uit. Dit zijn onze keuzes voor komende week. Alle films voor vandaag kan je bekijken in het Filmsoptv overzicht. Mocht je zelf een website of APP willen maken met deze films gebruik dan onze API.

Bekijk de afbeelding

El secreto de sus ojos (2009)

Zaterdag 23 mei om 23:30 op NPO2

Op het einde van de twintigste eeuw is Benjamin Esposito een gepensioneerde man die zijn leven heeft doorgebracht als een strafrechterlijke onderzoeker. Hij besluit een roman te schrijven gebaseerd op een oude zaak uit 1974, waarin een mooie vrouw op brutale wijze werd verkracht en vermoord.
Bekijk de afbeelding

The Shawshank Redemption (1994)

Zondag 24 mei om 20:30 op NET5

Het is 1947. Andy Dufresne houdt vol dat hij onschuldig is aan de moord op zijn vrouw en diens minnaar, maar krijgt wel twee maal levenslang in de strenge gevangenis Shawshank. Hij sluit vriendschap met een zwarte gevangene die spullen kan regelen, maar er zijn twee dingen die hem echt op de been houden: hoop en een poster van Rita Hayworth
Bekijk de afbeelding

Oblivion (2013)

Maandag 25 mei om 20:30 op Veronica

In Oblivion, een verfilming van de gelijknamige sci-fi comic van regisseur Kosinksi, is de wereld vergaan door een jarenlange nucleaire oorlog. De overlevenden kunnen niet meer op de grond leven en zijn genoodzaakt om op wolken-niveau een nieuw bestaan op te bouwen. Beneden op de aarde leven aliens die tegen de straling kunnen. Soldaat Jack Harper (Tom Cruise) is een van de laatste robotreparateurs op aarde als onderdeel van een grote operatie om belangrijke grondstoffen te verkrijgen. Zijn missie zit er bijna op, totdat hij een vreemdeling redt uit een neergestort ruimteschip.
Bekijk de afbeelding

Sherlock Holmes (2009)

Dinsdag 26 mei om 20:30 op Veronica

Privédetective Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) en zijn loyale assistent Dr. John Watson (Jude Law) beginnen aan hun laatste zaak. Zij raken al snel verwikkeld in een duistere en dodelijke samenzwering dat gevaarlijk is voor heel Engeland.
Bekijk de afbeelding

The Lake House (2006)

Woensdag 27 mei om 22:30 op NET5

Kate (Sandra Bullock) verlaat haar huurhuis, dat gelegen is aan een meer, om in de stad te gaan wonen. Ze laat een briefje achter voor de volgende huurder waarin ze vraagt om haar post door te sturen en meldt dat de vreemde geschilderde pootafdrukken bij de voordeur er al zaten toen zij er kwam wonen. De volgende huurder, Alex (Keanu Reeves), ziet een huis dat erg verwaarloosd is en waar nergens een spoor van pootafdrukken zijn te zien. Als hij tijdens het verven van de steiger een hond ziet die een pootafdruk achterlaat op exact de plaats die Kate beschreef stuurt hij haar een briefje. Hij vraagt zich af hoe zij op de hoogte was van de hond. Kate stuurt een antwoord terug en zo begint een correspondentie via de postbus van het huis aan het meer. Beiden geloven niet dat ze twee jaar uit elkaar wonen. Zo onthullen ze hun geheimen, twijfels en dromen, totdat ze verliefd op elkaar worden. Als ze besluiten elkaar te gaan ontmoeten riskeren ze elkaar voor altijd te verliezen....
Bekijk de afbeelding

Eyes Wide Shut (1999)

Donderdag 28 mei om 20:30 op SBS9

Een arts raakt geobsedeerd door het idee een seksuele ontmoeting met een vreemde te hebben, nadat zijn vrouw hem bekend heeft seksuele fantasieën te hebben over een andere man. Wanneer hij een nachtclub bezoekt komt hij zijn oude vriend, de pianist Nick Nightingale, tegen. Deze vertelt hem over een geheime seksuele groep en hij besluit naar één van de bijeenkomsten te gaan.
Bekijk de afbeelding

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (2011)

Vrijdag 29 mei om 20:30 op SBS6

De eerste Pirates of the Caribbean film die niet door Gore Verbinski geregisseerd werd betekent meteen een breuk met de eerste trilogie. De grootste afwezigen in deze film zijn namelijk Orlando Bloom en Keirra Knightley, waarvan de afwezigheid vooralsnog verklaard is met de reden dat 'hun aandeel in het verhaal voorbij is'. Jack Sparrow (Johnny Depp) is vanzelfsprekend wel aanwezig en beleeft wederom een vreemd avontuur. Hij komt de enige vrouw (Penelope Cruz) tegen die aan hem gewaagd is: de dochter van Blackbeard (Ian McShane). Door een samenloop van omstandigheden belandt hij op het schip van haar vader, de Queen Anne's Revenge, en gaat hij op zoek naar de Fontein van de Eeuwige Jeugd.


NieuwsFilm

meest populair