'Star Wars: The Force Awakens' niet zo lang als andere blockbusters

En Lawrence Kasdan vertelt over de rol van Lando Calrissian.

In een interview met Vanity Fair, vertelde Lawrence Kasan over Star Wars: The Force Awakens. Hij ging specifiek in op de aanpak die hij en regisseur J.J. Abrams hanteerden voor de franchise. Daarbij beloofde Kasdan dat de film niet te lang zal worden en dat Abrams en hijzelf er niet voor vrezen om onnodige zaken uit het scenario te halen.

”De nieuwe film begint er geweldig uit te zien,” aldus Kasdan. ”J.J. heeft hem zo mooi geregisseerd en het is echt opwindend. Het is een grote film, die vol geweldige zaken zit, personageontwikkelingen, grappen en effecten. Maar één ding waar we ons vanaf het begin op geconcentreerd hebben is het voorkomen van het maken van een opgeblazen en veel te lange blockbuster. Veel erg onderhoudende films zijn de afgelopen tijd te lang. De laatste twintig minuten denk je echt, waarom is dit nog niet voorbij?”

En juist dat is wat Kasdan en Abrams proberen te voorkomen. ”We mikken er echt op dat, als het voorbij is, je denkt: ‘Ik wil meer’, of ‘Wacht, is het voorbij?’ Want dat gevoel krijg je tegenwoordig nog maar zelden. Maar dat betekent ook dat je de hele tijd kritisch moet kijken en je af moet vragen of je dingen echt nodig hebt. Kill your darlings.”

Tot slot vertelde Kasdan nog iets over de rol van Lando Calrissian. Van Billy Dee Williams weten we dat hij graag het personage nog eens speelt en dat hij gelooft dat zijn rol in het fictieve universum nog niet voorbij is. Het lijkt erop dat de acteur gelijk krijgt: ”Op dit moment zit er geen Lando Calrissian in de film. Maar Lando is denk ik nog niet klaar.”



NieuwsFilm

meest populair