Eerste kwartaal 2015 goed voor Nederlandse film

Verder stegen ook de algemene filmbezoeken.

Het eerste kwartaal van 2015 was goed voor de Nederlandse bioscopen. De totale bezoekerscijfers stegen met 5 procent, ten opzichte van het eerste kwartaal van 2014. Maar dat is niet het enige goede nieuws, want het blijken vooral Nederlandse films te zijn, die meer bezoekers trokken. Maar liefst 17 procent was de stijging van de bezoekerscijfers voor Nederlandse films.

Vooral Gooische Vrouwen 2 en Michiel de Ruyter zorgden voor de stijging. Gooische Vrouwen 2 overschreed recent nog de grens van 2 miljoen bezoekers en stond de afgelopen maanden steevast in de box office top twintig. Ook Michiel de Ruyter, een peperdure historische film, trok veel mensen naar de bioscopen.

Buitenlandse films die veel bezoekers trokken zijn verder Fifty Shades of Grey en Spongebob: Sponge out of Water. Die films kwamen in februari uit en zorgden in die maand voor een procentuele omzetstijging van 45 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het ontbreken van grote nieuwe releases in maart maakte overigens dat in die maand juist minder mensen naar de bioscopen trokken dan een jaar eerder; de cijfers daalden die maand met 23 procent.



NieuwsFilm

meest populair