'Clint Eastwood bedreigde Michael Moore met de dood'

Eastwood ontkent in alle toonaarden.

Clint Eastwood (Dirty Harry, Gran Torino) beweert dat hij nooit Michael Moore (Bowling for Columbine, Sicko) met de dood bedreigd heeft. Eastwood deed deze uitspraak tijdens een evenement in Las Vegas, aldus Deadline.

"Het is tien jaar geleden dat Clint Eastwood tijdens een diner van de organisatie van de The National Board of Review of Motion Pictures tegen mij en het publiek zei dat hij me zou 'doden' als ik ooit met een camera naar zijn huis zou komen om hem te interviewen,” aldus Moore drie maanden geleden.

"Iedereen zegt dat ik hem met de dood bedreigd heb, maar dat is absoluut niet waar,” zegt Eastwood als antwoord hierop. "Maar ik denk dat het een goed idee is,” grapt hij.

Wel kan de regisseur en acteur zich herinneren hoe het is gekomen dat mensen dachten dat hij Moore wilde vermoorden. "Een aantal jaar geleden vroeg iemand mij wat ik zou doen als er een persoon als Michael met een cameraploeg naar mijn huis kwam en gelijk ging filmen, zoals hij toen deed met Charlton Heston. Rond die tijd had Charlton de ziekte van Alzheimer, en daarom vond ik het zo kwalijk. Maar als iemand ongevraagd op je eigen grond komt, mag je hem wat mij betreft neerschieten."

NieuwsFilm

meest populair