DVD releases week 16

Met o.a. The Hobbit: The Battle of the Five Armies en Whiplash.

Onderstaande titels zijn vanaf deze week te huur op DVD

Bekijk de afbeelding

The Hobbit: The Battle of the Five Armies (2014)


Ondanks dat de dwergen hun koninkrijk hebben heroverd op de draak Smaug, hebben ze onbedoeld ook een dodelijke kracht losgelaten op de wereld. Door wraak gedreven zorgt Smaug voor vele slachtoffers onder de inwoners van Lake Town. Thorin is geobsedeerd door zijn heroverde rijkdom en heeft zijn vriendschap en eer hiervoor over. Ondanks pogingen van Bilbo om hem tot reden te brengen, wordt Bilbo gedwongen een wanhopige en gevaarlijke keuze te maken. Maar er zijn ook andere en veel grotere gevaren. Gandalf ziet namelijk dat de gevaarlijke vijand Sauron enorme legers met Orcs stuurt naar de Lonely Mountain. Als de duisternis nadert, moeten dwergen, elven en mensen besluiten zich te verenigen of zich te laten vernietigen. Bilbo vecht ondertussen voor zijn leven en de levens van zijn vrienden tijdens de epische strijd van de vijf legers, waarin de toekomst van de Midden-aarde aan een zijden draadje hangt.
Bekijk de afbeelding

Europa Report (2013)


Een groep austronauten maakt een bijzondere reis naar de Galileïsche maan Europa, de kleinste maan die rondom de planeet Jupiter draait, om op zoek te gaan naar buitenaards leven. De reis zelf blijkt zwaarder en vermoeiender te zijn dan de astronauten hadden verwacht, en eenmaal aangekomen bij hun eindbestemming komen ze oog in oog te staan met iets waarop ze zich niet hadden voorbereid.
Bekijk de afbeelding

Annie (2014)

Regie: Will Gluck

Als de New Yorkse burgemeesterskandidaat Will Stacks het weesmeisje Annie ontmoet, verandert haar leven. Hij besluit haar te adopteren, in een poging de verkiezingen in zijn voordeel te beslechten.
Bekijk de afbeelding

Coming Home (2014)


Coming Home vertelt het verhaal van een Chinese dissident (Chen). Van de jaren twintig tot en met de jaren negentig krijgen we te zien hoe hij wordt gedwongen te trouwen en daartoe besluit naar Amerika te vluchten. Als hij uiteindelijk terugkeert naar China, wordt hij naar een werkkamp gestuurd.
Bekijk de afbeelding

Song from the Forest (2013)


25 jaar geleden hoorde de Amerikaanse man Louis Sarno een lied op de radio. Hij volgde de melodie naar de Centraal Afrikaanse jungle en nam daar zo'n 1000 uur aan originele BaAka muziek op. Nu maakt hij deel uit van de BaAka gemeenschap en voedt hij een zoon op. De twee gaan naar Amerika, maar Louis realiseert zich dat hij geen deel meer is van de moderne wereld. Vader en zoon reizen terug.
Bekijk de afbeelding

The Salvation (2014)


Amerika, 1870. John is een uit Scandinavië afkomstige ex-soldaat. Wanneer hij de moordenaar van zijn familie doodt, krijgt hij de beruchte bendeleider Delarue op zijn dak. Verraden door zijn corrupte en laffe gemeenschap is het aan John om de schurken te doden en van de stad weer een veilige plek te maken.
Bekijk de afbeelding

Whiplash (2014)


Andrew Neyman, een jonge jazzmuzikant, is vastberaden om koste wat kost de beste drummer van zijn elitaire conservatorium te worden. De briljante muziekdocent Terence Fletcher, die bekend staat om zijn gevreesde, spartaanse lesmethodes, leidt het beste jazz-ensemble van de school. Hij ontdekt de ambitieuze drummer en zorgt ervoor dat Andrew in zijn band terecht komt. Onder invloed van de tirannieke Fletcher wordt Andrews streven naar perfectie een onoverkomelijke obsessie. Zijn meedogenloze leraar drijft hem tot het uiterste van zijn muzikale en fysieke kunnen, maar ook bijna tot waanzin.
Bekijk de afbeelding

Timbuktu (2014)


Een herder en zijn gezin wonen in de duinen van Timboektoe. Daar leiden ze rustige leventjes, gewoonlijk vrij van jihadisten die vastbesloten zijn hun geloof te beheersen. Maar dan worden hun rustige levens plotseling ruw verstoord.


NieuwsFilm

meest populair