Voedselbank uitdaging geen succes voor Gwyneth Paltrow

Na vier dagen hield de actrice het voor gezien!

Afgelopen week werd Gwyneth Paltrow uitgedaagd door Mario Batali om een week te leven met maar $29 dollar voor boodschappen. Deze challenge is in het leven geroepen door de voedselbank van New York City, om mensen duidelijk te maken hoe het is om met een laag inkomen gezond eten te kopen voor een gezin.

De actrice wist het niet zeker, maar wilde het wel een week volhouden. Helaas hield ze het na vier dagen al voor gezien. "Zoals ik al dacht lukte het met dit budget maar vier dagen," aldus Gwyneth. "Mijn inzicht is voor altijd veranderd door hoe moeilijk het was om voedzaam eten te kopen voor dat geld, zelfs voor een paar dagen. Dit is iets waar ruim 47 miljoen Amerikanen elke dag mee worstelen."

De poging van de actrice kreeg direct veel sceptische reacties op sociale media. Velen vonden dat haar productkeuze te luxe was en dat ze beter geld aan de voedselbank kon doneren. In een nadere reactie schrijft ze nu dat avocado's en limoenen in het zuiden van Californië heel goedkoop zijn en dat ze voorafgaand aan de uitdaging sowieso al geld had gedoneerd.



NieuwsFilm

meest populair