Michael Mann gaat voor biopic 'Ferrari'

Mogelijk neemt hij hiermee wraak op het Blackhat-debacle.

Wie Blackhat heeft gezien, kan concluderen dat regisseur Michael Mann, verantwoordelijk voor toppers als Heat en Collateral, zijn mojo een beetje kwijt is. Hij krijgt echter een herkansing en gaat een film maken over Enzo Ferrari, de man achter het bekendste automerk ter wereld.

De film zal gebaseerd worden op het boek 'Enzo Ferrari: The Man, the Cars, the Races' uit 1991 van schrijver Brock Yates. Volgens Variety gaat Mann de film maken voor Cecchi Gori Media. De financiën zouden bijna rond zijn en de opnames moeten begin 2016 starten.

Het script is een samenvoeging van twee eerder opgeleverde scripts van Troy Kennedy Martin (The Italian Job) en David Rayfiel (Out of Africa). De film is overigens al meer dan tien jaar in ontwikkeling. In 2004 waren regisseur Sydney Pollack en acteur Al Pacino nog in beeld. Zowel scriptschrijver Rayfiel als regisseur Pollack is niet meer onder ons.

Overigens is dit de tweede Ferrari-film in ontwikkeling. De andere Ferrari-film zou Robert De Niro in de hoofdrol hebben.



NieuwsFilm

meest populair