Marvel heeft rechten op Hulk' standalone-film niet

Dat verklaart meteen waarom er nog geen eigen film voor het populaire personage is.

Sinds Mark Ruffalo in The Avengers (2012) te zien was als Bruce Banner / Hulk, vragen fans om een solofilm voor het personage. Verwacht werd, dat de rechten op het personage toen volledig in handen waren van Marvel. Dat blijkt anders te zitten; als het op standalone-films aan komt, heeft Universal nog altijd de rechten op het personage in handen.

De regels van de deal houden in dat het personage wel in team-films te zien mag zijn. Misschien dat het om die reden dan is, dat het personage nog niet in een eigen film te zien was. ”Als het aankomt op een Hulk-film, een standalone Hulk film, heeft Marvel de rechten nog niet,” vertelde Ruffalo aan Collider. ”Die zijn nog altijd in handen van Universal, dus daar ligt een probleem. Er wordt wel geprobeerd verder te gaan, vanaf daar. Maar ik weet niet waar het voor mij heen gaat, nu.”

Die standalone film lijkt in de toekomst wel in de mogelijkheden te liggen, gezien de woorden van Ruffalo. ”ik moet nu in vier films zitten, maar het kan altijd meer worden. Dat zouden ook andere – ik zou ook in de film van een ander personage kunnen zitten; in Avengers 3 en 4 en een standalone film. Ik zou ook een combinatie daarvan kunnen ondernemen. Dat zijn er vier of vijf geloof ik.”

Captain America: Civil War is daar mogelijk geen deel van. ”Ik weet niet of ik daar in zit Soms gebeuren die dingen op het laatste moment. Ik weet ook niet echt waar ik vanaf nu in pas, en ik weet niet zeker of zij dat wel weten.”



NieuwsFilm

meest populair