Johan Nijenhuis gaat Nederlandse 'Titanic' maken

Regisseur Johan Nijenhuis gaat een film maken over de watersnoodramp in Zeeland. Dat heeft de filmmaker dinsdag bekendgemaakt. Het bedrijf NL Film van producentenduo Nijenhuis en Alain de Levita heeft de rechten verworven van het project De Storm.

Nijenhuis omschrijft de film als ,,een Nederlandse kruising tussen Titanic en Il Postino''. De Storm vertelt over de onmogelijke liefdesrelatie tussen de jonge Zeeuwse visserszoon Boet en burgemeestersdochter Fay. De complicaties die hun relatie met zich meebrengt, komen tot een climax op de nacht van 31 januari op 1 februari 1953, wanneer de Noordzee de Zeeuwse eilanden overspoelt.

Het verhaal is geschreven door acteursechtpaar Marjolein Beumer en Rik Launspach, die met het scenario hun schrijversdebuut maken. Beumer speelde onder meer in de tv-serie De negen dagen van de Gier. Launspach ontving een paar jaar geleden een Gouden Kalf voor zijn rol in Oeroeg.

De opnamen van De Storm staan gepland voor de winter van 2003/2004. Voor de film zullen in een meer grote delen van Zeeuwse dorpen worden nagebouwd. Grote scènes in het water worden echter in kolossale watertanks in een studio gefilmd. Het project gaat meer dan 5 miljoen euro kosten.

Wie de hoofdrollen gaan vertolken, is nog niet bekend. De film moet rond kerst 2004 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn. Regisseur Nijenhuis was eerder verantwoordelijk voor succesfilms als Costa! en Volle maan.



NieuwsFilm

meest populair