John Travolta verdedigt roemruchtige religie

Volgens de acteur is de documentaire gemaakt door gefrustreerde ex-leden.

Het is weer zover! De roemruchtige religie Scientology ligt weer flink onder vuur. Het balletje is dit keer gaan rollen na de komst van de documentaire Going Clear: Scientology and the Prison of Belief van HBO.

Volgens Scientology-lid en beroemdheid John Travolta is de documentaire gemaakt door gefrustreerde ex-leden van de kerk.

"De kerk is niets dan briljant voor mij geweest. Ik ben zo gelukkig met mijn ervaringen in Scientology in de afgelopen veertig jaar, dat ik echt niks negatiefs te melden heb. Ik heb de documentaire niet gezien en ben het ook niet van plan", aldus de acteur.

De documentaire bespreekt onder meer over de intimidatie en chantage die binnen Scientology plaats zou vinden. "Ik heb niks van dat soort dingen ervaren, dus waarom zou ik iets communiceren dat niet waar is voor mij? Dat zou nergens op slaan, en dat geldt ook voor Tom Cruise, lijkt me."

John zegt dat hij zijn carrière te danken heeft aan zijn lidmaatschap van de kerk. "Oh mijn god, ik zou het nooit hebben gehaald zonder de assistentie van de kerk. Echt niet. Ik heb zoveel mensen geholpen in moeilijke tijden. Van verlies van kinderen en dierbaren tot ziekte. Een negatieve blik op de kerk werpen zou voor mij een misdaad zijn."



NieuwsFilm

meest populair