Johan Nijenhuis verfilmt Rokjesdag

De eerste mooie lentedag wordt een romkom.

De eerstvolgende 'Rokjesdag' laat waarschijnlijk niet lang meer op zich wachten na het prachtige, maar toch nog wat koude weer tijdens deze paasdagen. Regisseur Johan Nijenhuis (Costa, Verliefd op Ibiza, Toscaanse bruiloft) heeft de lentekriebels waarschijnlijk ook flink te pakken en heeft besloten om een film te maken van het fenomeen.

De term Rokjesdag hebben we mede te danken aan de columnist Martin Bril (1959-2009) die het een boost gaf door de internationaal bekende term - in de States noemen ze het 'Skirt Day' - te gebruiken in zijn columns. Sindsdien kijkt iedereen weer met veel plezier uit naar deze mooie lentedag.

Volgens distributeur Entertainment One wordt Rokjesdag een romantische komedie zullen de opnames beginnen op de eerste mooie lentedag. Nijenhuis: "Het is werkelijk een feestje om met Rokjesdag aan de slag te gaan. Het is de dag waarop zelfs Nederlanders durven te flirten en een dag met een zwoele sfeer die ‘s avonds nog lang in de stad blijft hangen.” Op deze eerste echte lentedag zullen in het Vondelpark en Museumplein te Amsterdam met een verborgen camera sfeeropnames gemaakt worden.

Rokjesdag verschijnt in het voorjaar van 2016 in de Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair