Dakota Johnson onder vuur om IS-parodie

Johnson parodieerde IS tijdens 'SNL'

Dakota Johnson (Need for Speed, Fifty Shades of Grey) ligt onder vuur vanwege de sketch waarin zij de IS (Islamitische Staat) parodieert. De sketch werd afgelopen weekend uitgezonden tijden Saturday Night Live en heeft sindsdien veel reuring veroorzaakt. Veel mensen zijn van meningen dat de grap smakeloos is en te ver gaat.

Het filmpje is een parodie op een reclame waarin een vader afscheid neemt van zijn dochter die het leger in gaat. Deze keer gaat de dochter niet bij het leger maar staat er een jeep gevuld met IS-krijgers klaar om dochterlief mee te nemen. SNL staat erom bekend om controversiële onderwerpen op een humoristische manier aan te kaarten.

Naast de vloedgolf aan kritiek is er ook steun voor Dakota, bijvoorbeeld van Woopi Goldberg (Sister Act, Rat Race). Goldberg zei in de talkshow The View dat ”Humor het beste wapen is om in te zetten in de strijd tegen IS”. Co-host van The View Rosie Perez sloot zich bij Whoopi aan en vergeleek de satire zelfs met Charlie Chaplin. "Hij maakte de film The Great Dictator waarin hij Hitler belachelijk maakte. En daar was veel ophef over." Eerder verdedigde Taran Killam, die naast Dakota in de sketch te zien is als haar vader, het filmpje al via Twitter. "De vrijheid grappen te maken is ons beste wapen. Dank aan de schrijvers, die niet bij naam genoemd wilden worden."



NieuwsFilm

meest populair