'Red Sonja' opnieuw in ontwikkeling

Eerder sneuvelde de versie van Robert Rodriguez en Rose McGowan.

In 2008 werd bekend dat Robert Rodriguez een reboot zou produceren van de fantasyfilm Red Sonja (1985). Regisseur Douglas Aarniokoski (Highlander: Endgame, Nurse 3-D) en actrice Rose McGowan waren al aangetrokken om een aandeel te leveren. Deze Red Sonja is echter nooit van de grond gekomen. Nu is het project weer op de rit.

The Hollywood Reporter meldt dat Nu Image/Millennium Films schrijver Christopher Cosmos (The Fall, 2012) op een script heeft gezet. Avi Lerner, Trevor Short, Boaz Davidson, John Thompson, Christa Campbell en Lati Grobman zijn betrokken als uitvoerend producten. Op dit moment zijn er nog geen acteurs of een regisseur benoemd.

Red Sonja is een personage uit strips van Marvel Comics en bedacht door Roy Thomas. Het personage, in 1985 gespeeld door Brigitte Nielsen, was voor het eerst te zien in een comic uit 1973. Ze is gebaseerd op Red Sonya of Rogatino, een personage bedacht door Conan the Barbarian-bedenker Robert E. Howard voor zijn korte verhaal 'The Shadow of the Vulture' uit 1934.

In het verleden werden nog namen als Amber Heard en Megan Fox aan de film verbonden. Hieronder twee eerdere posters, vrijgegeven voor de geplande films van Rodriguez:





NieuwsFilm

meest populair