Top 5: Birdman, Blade Runner, Alien 5, Girl With the Dragon Tattoo en Spectre

Plus de meest opvallende trailers van afgelopen week!

Hieronder de Top 5 van FilmTotaal van afgelopen week. Niet de meest gelezen, maar wel de meest opvallende (nieuws)berichten. Deze week eerst een opvallend overlijdensbericht.

Bekijk de afbeeldingOverleden: Leonard Nimoy (1931-2015)
Vrijdag werd bekend dat Star Trek-legende Leonard Nimoy is komen te overlijden. Een paar dagen ervoor werd al bekend dat het niet goed ging met de acteur die bekend is van zijn rol als Spock, half mens, half Vulcan. Hij speelde de rol in de tv-serie Star Trek en later ook in de vele films. Lees hier alles over de carrière van Mr. Spock.


Bekijk de afbeelding 1. 'Birdman' winnaar Oscars 2015
Maandag werd bekend dat Birdman vier belangrijke Oscars had gewonnen: Beste film, Beste regisseur, Beste originele script en Beste cinematografie. Ook The Grand Budapest Hotel won vier beeldjes en de Beste acteur en actrice waren Eddie Redmayne (The Theory of Everything) en Julianne Moore (Still Alice). Lees de complete uitslag.


Bekijk de afbeelding2. Denis Villeneuve regisseert 'Blade Runner 2' met Harrison Ford!
Al jaren wordt er gesproken over Blade Runner 2 en afgelopen week werd dan eindelijk bekend wie de film gaat regisseren. Met Denis Villeneuve heeft de opvolger van de sci-fi klassieker een topper aan boord en het is goed om te horen dat Harrison Ford terugkeert als Rick Deckard. Lees het volledige artikel.


Bekijk de afbeelding 3. Sigourney Weaver krijgt correct einde in nieuwe 'Alien'-film
Na de aankondiging een week eerder werd duidelijk dat regisseur Neill Blomkamp geen enorme fan is van het derde en vierde deel in de Alien-franchise. Zijn film zal namelijk aansluiting gaan zoeken bij de films van Ridley Scott en James Cameron. Ook werd Sigourney Weaver bevestigd voor de vijfde Alien-film.


Bekijk de afbeelding4. Vervolg David Finchers 'Girl With the Dragon Tattoo' is dood
Vrij snel na het verschijnen van David Finchers Girl With the Dragon Tattoo werd duidelijk dat de vervolgen niet snel zouden verschijnen. Er waren wel enkele hoopvolle berichten, maar hoofdrolspeler Rooney Mara liet een paar dagen terug weten dat deze vrijwel dood zijn. Uiteraard spijtig voor de fans, maar wie weet heeft Mara het fout.


Bekijk de afbeelding 5. Officiële foto Dave Bautista als Mr. Hinx in 'Spectre'
Mogelijk zien snel een teaser trailer van de James Bond-film Spectre. Als nieuw voorproefje zagen we via de laatste editie van Empire magazine eerste indrukken op de personages van David Bautista en Léa Seydoux. Ook zagen we de cover(s) met daarom 007 zelf. Met name de foto van Bautista als Mr. Hinx gaf al wat prijs: een dubbelloops pistool.


Bekijk de afbeeldingEn we lazen ook: Stichting Brein pakt Popcorn Time aan
Voor wie niet wist dat Popcorn Time bestaat, weet dat met dank aan BREIN (en eerder Netflix) nu wel. De beschermer van 'intellectueel eigendom van auteurs, uitvoerende kunstenaars, uitgevers, producenten en distributeurs van muziek, film, boeken, games en interactieve software' nam in de strijd tegen on- en offline piraterij een paar websites uit de lucht.


Bekijk de afbeeldingVijf (andere) opvallende trailers...
- Alex of Venice
- A Little Chaos
- Love & Mercy
- Rendez-Vous
- A Second Chance

NieuwsFilm

meest populair