Matthew McConaughey niet geliefd onder dierenactivisiten

De acteur ontving verschillende doodsbedreigingen.

Matthew McConaughey (Killer Joe, Dallas Buyers Club) heeft zich niet geliefd gemaakt onder dierenrechtenactivisten. Dat meldde TMZ.

Op de ranch van McConaughey’s familie in Texas wordt er traditiegetrouw gejaagd op herten, dit tot ongenoegen van de dierenliefhebbers. Jachtliefhebbers kunnen op de ranch blijven logeren en overdag gaan jagen. Het betreft een vorm van ‘canned hunting’, de dieren worden op een afgesloten terrein gehouden. De herten van de ranch worden het hele jaar gevoerd en zijn gemakkelijk te schieten. Op de website van de LP Ranch zijn de trotse jagers en hun trofee’s te bewonderen.

De acteur meldde echter dat hij al sinds 2011 geen eigenaar van de ranch meer is, terwijl dit op de website wel nog zo staat vermeld. Volgens neefje Madison is Matthew met name geïnteresseerd in de paarden en koeien die op de ranch worden gefokt. Madison vertelt dat ze al verschillende doodsbedreigingen hebben ontvangen van doorgeslagen activisten. ”Dat zijn mensen die de aard van wat wij doen niet snappen.”

NieuwsFilm

meest populair