Val Kilmer weigerde medische hulp vanwege zijn geloof

De familie van de acteur was bang dat hij zich niet wilde laten opereren.

Val Kilmer (Top Gun, Heat, Mindhunters) is vorige week geopereerd aan een tumor in zijn keel. Familieleden van de acteur vreesden in eerste instantie dat hij zich niet wilde laten helpen vanwege het geloof dat hij aanhangt; Christian Science. Val Kilmer ontkent dat hij een tumor in zijn keel heeft en is onduidelijk over de reden van zijn ziekenhuisbezoek.

Val zou vorige week bloed hebben opgehoest. Op dat moment besloot hij naar het ziekenhuis te gaan, waar hij met enige spoed gelijk onder het mes zou zijn gegaan.

Familie vertelt dat de acteur al sinds de zomer op de hoogte is van zijn tumor. Hij had er al tijden last van. Zo zou hij moeite hebben gehad met praten en was zijn nek opgezwollen, maar dit probeerde hij te verdoezelen met een grote sjaal.

Familieleden van Val Kilmer zouden hem verschillende keren op het hart hebben gedrukt om naar een arts te gaan, maar daar zou hij niks van hebben willen weten vanwege zijn geloof. Hij zou geen medische hulp willen, daarbij wil hij ook geen contact meer met mensen die hem dit toch aanraden.

Aanhangers van Christian Science geloven dat ze beter kunnen worden door veel te bidden en niet door medische hulp. Val Kilmer wilde dan ook echt niet naar het ziekenhuis, maar toen hij bloed begon op te hoesten, besloot hij toch te gaan. De familie hoopt dat hij nu meer openstaat voor hulp.

NieuwsFilm

meest populair