M. Night Shyamalan ziet ‘Unbreakable 2' wel zitten

Ook laat hij weten hoe Walt Disney dacht over het eerste deel.

Filmmaker M. Night Shyamalan heeft nog steeds de hoop dat hij een vervolg kan maken op zijn topper Unbreakable (2000). In een interview met Collider zegt Shyamalan dat het "Cool" zou zijn als het zou kunnen.

Tegenover Collider liet Shyamalan ook weten hoe hij nu - en Walt Disney toen - naar de film kijkt. Unbreakable was een originele superheldenfilm, nog ver voor dat de superheldenfilm-bom compleet losbarstte. Natuurlijk, de gehele wereld maakt tegenwoordig stripverfilmingen. Op dat moment was het ongewoon. Toen de film klaar was, reageerde Disney met 'Comics? Er is helemaal geen markt voor comics.' En nu maken ze niets anders meer."

Over Unbreakable 2, waarover al 15 jaar wordt gesproken, zegt Shyamalan: "Ik hou van die personages en van die wereld." Hij denkt echter niet dat het opnieuw een superheldenfilm moet worden: "Het mooie van de wereld van Unbreakable is dat het echtheid moet zijn in een echte wereld. Het moet niet aandoen als een superheldenfilm. Het moet aanvoelen als een echt drama."

Om tot een tweede Unbreakable te kunnen komen, zou het handig zijn als Shyamalans nieuwste film het beter doen dan zijn laatste films. Op 10 september verschijnt de horrorfilm The Visit.



NieuwsFilm

meest populair