Tom Cruise luisterde telefoon Nicole Kidman af

Blijkt uit een documentaire vertoond tijdens het Sundance Film Festival.

Tom Cruise (Top Gun, Minority Report) liet de telefoongesprekken van zijn ex Nicole Kidman (Moulin Rouge!, Stoker) afluisteren. Dat vertelde een voormalig lid van de Scientologykerk in een nieuwe documentaire, welke werd vertoond tijdens het Sundance Film Festival.

De ‘klokkenluider’ Mark Rathbun was meer dan twintig jaar lang lid was van de kerk. In de documentaire Going Clear: Scientology & The Prison Of Belief vertelt hij dat Scientology-leider David Miscavige ‘geen fan’ was van Kidman. Dat had te maken met het feit dat Kidman’s vader Anthony Kidman een bekend psycholoog was, terwijl Miscavige psychologen wantrouwt. Ook zou de kerkleider hopen dat Cruise een meer prominente woordvoerder voor de kerk zou kunnen worden wanneer hij en Kidman uit elkaar zouden gaan.

Aan het eind van de jarig negentig zou Cruise zich zorgen over Kidman hebben gemaakt en met het idee zijn gekomen haar telefoon te laten afluisteren. In de documentaire wordt niet ingegaan op welke informatie er precies naar voren kwam uit de telefoongesprekken. De Scientologykerk ontkent de inhoud van de documentaire en heeft verklaard dat de filmmakers niet met vertegenwoordigers van de kerk wilden spreken.

NieuwsFilm

meest populair